Als koning Willem-Alexander en koningin Máxima momenteel één ding niet kunnen gebruiken, is dat een níeuwe rel rond hun bezittingen. Gevreesd moet worden dat die er door vreemde praktijken rond hun landgoed in Argentinië wel degelijk aankomt...

In 2009 kochten Willem-Alexander en Máxima een landgoed in de Argentijnse provincie Rio Negro. Op hun terrein genaamd La Estancia Pilpilcura bevindt zich ook een voormalig landhuis, dat inmiddels is verbouwd en een hotelfunctie heeft.

Voormalig landhuis

Volgens de laatste telling zijn er negen ‘kamers en suite’ beschikbaar met een mooi uitzicht over de weilanden met koeien en paarden. De omgeving staat bekend om de uitgebreide mogelijkheden om te wildwatervaren en te sportvissen. Geïnteresseerde gasten vinden zou dus geen probleem mogen zijn. Als die gasten de mogelijkheid zouden hebben om er een kamer te boeken tenminste, want dat blijkt al jaren onmogelijk!

Vreemd

En dat is nogal vreemd te noemen, omdat vanaf de aankoop dertien jaar terug is benadrukt dat die niet gedaan werd om het voor privédoeleinden te gebruiken maar als investering. (...) Het vreemde als het gaat om La Estancia Pilpilcura is dat er vooralsnog maar één iemand aan het werk is geraakt: Máxima’s tante Marcela Cerruti, die de Bed & Breakfast (dat is het officieel) onder haar hoede heeft. Een constructie waar echter grote vraagtekens bij moeten worden gezet. Voor een bedrijf dat het zou moeten hebben van gastvrijheid doet men bij Estancia Pilpilcura wel érg veel moeite om gasten buiten de deur te houden...

Article continues after the ad

Dwaalspoor

Hoewel het bedrijf officieel 24 uur per dag open zegt te zijn, is daar niets van te merken. Zo blijkt het telefoonnummer dat bij het bedrijf hoort, niet meer in gebruik. Wie een mail stuurt naar het getoonde adres hoort nooit iets en de website is een lachertje. (...) Doorklikken naar een pagina met meer informatie is niet mogelijk – laat staan een reservering doen! (...) Ook blijkt dat er op de bekende boekingssites geen data bestaan waarop de Bed & Breakfast van Estancia Pilpilcura kamers beschikbaar heeft. Evenmin zijn er tarieven bekend. Dit blijkt uit onderzoek van Story, maar ook uit reacties die reizigers hebben achtergelaten. Zij vragen zich af of het überhaupt mogelijk is om er iets te boeken. Begeeft het koninklijk paar zich daarmee opnieuw op glad ijs? 

 

Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.