In Nederland wachten we nog netjes met het neerzetten van de kerstboom tot Sinterklaas het land uit is, maar in England tuigen de grootste kerstfans de boom alvast op. Koningin Elizabeth is er één van.

Op Windsor Castle heeft koningin Elizabeth de kerstbomen alvast laten optuigen. Vandaag heeft de familie foto’s van de versiering naar buiten gebracht en het ziet er spectaculair uit. De kerstboom in de St. George’s Hall is zo’n zeven meter hoog, met maar liefst 7000 lichtjes en gouden decoratie.

Tweede kerstboom

Een koningin heeft aan één kerstboom natuurlijk niet genoeg. In de Crimson Drawing Room staat nog een kerstboom van 4,5 meter met rode decoraties. Een woordvoerder zei over de bomen: 'De grote boom komt uit Windsor Great Park, dus hij is echt gegroeid op de grond rond het kasteel. Het is een Nordmann-spar met 7000 lichtjes. Het duurde anderhalve dag om de boom te versieren en daar waren heel hoge ladders voor nodig.'

Sandringham

Elizabeth zal zelf niet veel van de versiering kunnen genieten, want de koningin brengt weinig tijd door op Windsor Castle. De kerstdagen viert ze elk jaar in Sandringham met haar man Philip en andere familieleden.

Article continues after the ad

Ze laat de decoratie wel lang hangen. Het is in Engeland gebruikelijk om de decoratie voor 5 januari weer op te ruimen. Elizabeth laat de boel elk jaar pas op 6 februari opruimen, de dag waarop haar vader is overleden.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: ANP