Was het omdat prinses Margarita (45) net als de rest van de passagiers weinig beenruimte had op de vlucht met Transavia naar Ibiza? Was ze bij het inchecken niet bij haar echtgenoot Tjalling ten Cate (42) en hun dochters Julia (9) en Paola (7) geplaatst, maar in haar eentje pal naast de drukbezochte vliegtuig-wc?

Was het Broodje van de Maand op? Baalde de prinses dat ze niet had mogen meelopen in het gevolg van neef Willem-Alexander op Koningsdag – en de Van Vollenhovens weer wél? Vroeg ze zich nu al uren af of ze de strijkbout had uitgedaan, thuis in de echtelijke villa in Wassenaar? Was ze haar lievelingsomslagdoek vergeten in te pakken? Of was er iets ernstigers aan de hand? Wellicht een ruzie met Tjalling, tijdens een stressvol gezinsmoment op Schiphol? Een dierbare waarover zorgen gemaakt worden? We zullen het waarschijnlijk nooit weten, want Margarita – die juist bekendstaat als een vrolijke, spontane en uiterst toegankelijke vrouw – geeft nooit commentaar op privéomstandigheden als deze. Het weer op Ibiza is de komende dagen met temperaturen van boven de twintig graden in elk geval zonnig. Story kijkt daarom uit naar een bruingekleurd en geheel ontspannen gezin Ten Cate-De Bourbon de Parme, bij hun terugvlucht eind deze week.

More content below the advertising

Bekijk de foto's in Story. Editie 18 ligt nu in de winkel. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Edwin Smulders

Met de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima drie kinderen met een geheel eigen persoonlijkheid. Dít is Alexia (13).

Alexia is dé modeprinses van de drie. Ze heeft onder diverse schuilnamen verschillende Instagram-accounts, waarop ze haar outfits fotografeert. Ook al zijn sommige van haar accounts openbaar, ze zijn moeilijk te vinden. Haar privé kledingstijl is veel hipper en minder netjes dan de kleding die ze in het openbaar draagt. Alexia heeft een groot gevoel voor humor, want ze vindt niets leuker dan onder een van haar pseudoniemen te reageren op nep Alexia-accounts. Alexia is fan van de Nederlandse band Kensington en van realityster Koen Kardas-hian. Alexia rijdt paard (op Pixie) en doet onder de naam ‘Alexia Marcela’ mee aan zwemwedstrijden. Ook houdt ze van dansen en is ze fervent hockeyster. Ze zit in de tweede klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Alexia kan heel goed zingen, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar. Van de drie zusjes is Alexia de echte Latina – ze lijkt niet alleen qua uiterlijk het meest op haar moeder Máxima, ze heeft ook dat typische Zuid-Amerikaanse temperament, ook al is ze tegelijkertijd schuchterder en introverter dan haar zusjes. Maar haar emoties uit ze heftig, dat deed ze volgens haar ouders al als baby. 

More content below the advertising

Lees de verhalen over de andere twee prinsessen in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Afgelopen juli werden op klaarlichte dag twee kostbare kronen en een rijksappel gestolen uit de Strängnäs Kathedraal in de Zweedse hoofdstad Stockholm. 

De kostbare kroonjuwelen uit de 17e eeuw werden afgelopen week teruggevonden in een vuilnisbak in een buitenwijk van Stockholm. Wie ze daarin heeft gegooid en waarom is (nog) niet duidelijk.

More content below the advertising

Dit artikel komt uit Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP