Vorige maand mocht Claus-Casimir zijn diploma van de internationale kostschool in Schotland in ontvangst nemen. De 18-jarige Graaf heeft zijn middelbare school nu netjes afgerond. Wat zijn de plannen van de zoon van Laurentien en Constantijn.

Prinses Laurentien vertelt tijdens de uitreiking van de Taalheldenprijs ook even kort over de toekomstplannen van haar zoon. 

Opbloeien

'Hij heeft dat met ongelooflijk veel toewijding gedaan', zegt ze tegen RTL Boulevard als haar wordt gevraagd over de afgeronde schoolcarrière van Claus. 'Ieder kind bloeit en dat is mooi om te zien. Daar zijn we trots op', aldus de prinses. 

Plannen?

Natuurlijk wordt er ook naar de toekomstplannen van de graaf gepraat. Komt hij terug naar huis of vliegt hij uit? 'Dat gaan we zien', lacht Laurentien geheimzinnig. Toch wil ze er nog wel wat meer over kwijt. 'Ik denk dat hij hele mooie stappen gaat nemen, hij heeft mooie plannen. Het is natuurlijk een heel ondernemende jongen.' De trotse ouders kijken dan ook uit naar zijn plannen. 'Het is mooi dat je dat de ruimte geeft en dat hij ook die volgende stap wil nemen.' 

Article continues after the ad

Pesterijen

Gordonstoun is een prestigieuze kostschool die naast academische vorming ook de mogelijkheid biedt om andere interesses - zoals sport en theater - te ontplooien. Voorheen stond de school vooral bekend om zijn spartaanse regime en de vele pesterijen. Onder anderen prins Philip en zijn zoons Charles, Andrew en Edward en zijn kleinkinderen Peter en Zara Phillips zijn oud-leerlingen van de school. Charles hield er zelfs trauma's aan over.
 
Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.