Nu echtgenoot prins Charles (73) het steeds drukker krijgt en zij zelf óók een volle agenda heeft, ziet hertogin Camilla (74) de tijd waarin ze de dingen kan doen die ze het liefst doet, schaarser en schaarser worden. Wanneer Charles koning is, zal ze nóg meer van haar eigen leven moeten inleveren...

Nu de coronaregels zijn opgeheven heeft Camilla het drukker dan ooit

Tijd

Net als echtgenoot Charles, wat betekent dat de twee moeite moeten doen om tijd met elkaar te kunnen spenderen. ‘Soms is het moeilijk, maar we proberen elkaar altijd even te zien. Soms is het kort, maar we drinken graag samen een kopje thee om de dag te bespreken,’ zegt Camilla in Vogue. Wanneer Charles op de troon zit, heeft hij wellicht een nog vollere agenda dan nu. Ook de rol van Camilla zelf verandert dan.

Consequenties

Aan de vooravond van haar 70-jarig regeringsjubileum liet koningin Elizabeth weten graag te willen dat Camilla in de toekomst koningin(-gemalin) genoemd zal worden. Camilla liet weten ‘zeer vereerd’ te zijn, maar volgens haar omgeving zou zij zelf met plezier genoegen hebben genomen met de mindere titel van prinses-gemalin. In het Vogue-interview vertelt Camilla ook wat ze erg graag doet wanneer ze er tijd voor heeft: ‘Wat tuinieren, een wandeling maken en dan met een boek gaan zitten. (...)’ Ook spendeert ze graag tijd met haar zoon Tom en dochter Laura en haar kleinkinderen. Maar tijd om de dingen te doen die ze het allerliefst doet, wordt steeds schaarser. Camilla zal zich ongetwijfeld realiseren dat dát de consequentie is van haar keuze voor grote liefde Charles. 

Article continues after the ad

 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 27 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.