Het is bekend dat Máxima het moeilijk heeft met het gemis aan haar moeder Maria del Carmen. Aan die kwelling lijkt een einde gekomen: Máxima’s moeder zou deels op Huis ten Bosch wonen. De Rijksvoorlichtingsdienst reageert nu officieel in Story.

Al in 2018 druppelden berichten door over een op handen zijnde verhuizing van Máxima’s moeder Maria del Carmen Cerruti (75) vanuit Buenos Aires naar Nederland. Toen al wisten hofbronnen te melden dat één van de gastenverblijven in het Haagse Paleis Huis ten Bosch met die reden werd verbouwd naar de wensen van Máxima’s moeder. In eerste instantie een ultieme poging van koningin Máxima om haar moeder te bewegen vaker bij haar in Nederland te verblijven, en wellicht om haar zich hier uiteindelijk permanent te laten vestigen.

Vereenzamen

Dat verlangen werd versterkt door het overlijden van Máxima’s vader Jorge. Onze koningin weet immers als geen ander dat haar moeder gewend was om alles met hem samen te doen; haar grote vrees was dat Maria na het wegvallen van haar man zou vereenzamen in Argentinië.

Stralend                                                                                                                       

Ook voor Maria is het een zegen als ze inderdaad deels op Huis ten Bosch woont. En toeval of niet: inmiddels is Máxima na een zware periode ook eindelijk weer de stralende koningin die iedereen zo graag ziet! Ze was dan ook verguld dat haar moeder haar begeleidde bij de opvoering van het theaterstuk Het Kerstklooster. In deze komische musical speelt kroonprinses Amalia een hoofdrol; ze schreef het stuk met haar beste vriend Brent. Story vroeg de Rijksvoorlichtingsdienst of het klopt dat Máxima’s moeder deels op Huis ten Bosch woont. De officiële reactie: ‘De Rijksvoorlichtingsdienst is verantwoordelijk voor de communicatie over leden van het Koninklijk Huis. Uw vraag met betrekking tot mevrouw Maria del Carmen Cerruti kunnen wij dan ook niet beantwoorden.’

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 51 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.