prins william affaire

Terwijl prins Harry zijn liefde voor Meghan Markle wel van de daken kan schreeuwen en niets liever wil dan snel met haar in het huwelijk treden, valt er bij zijn broer William en schoonzus Kate allerminst iets te lachen. Volgens Britse paleisbronnen zou het huwelijk van Harry’s broer onder grote druk staan omdat Kate erachter zou zijn gekomen dat William al jaren meer dan vriendschappelijke gevoelens koestert voor een andere vrouw.

Groot liefdesdrama

Achter de dikke paleismuren van Kensington Palace zou er zich namelijk een groot liefdesdrama 
afspelen dat sterke gelijkenissen vertoont met wat Williams moeder, prinses Diana, overkwam tijdens haar huwelijk met prins Charles. Volgens goed geïnformeerde Britse paleisbronnen zou prins William tegen de zin van zijn vrouw Kate in al vele jaren meer dan vriendschappelijke 
gevoelens koesteren voor de vijfendertigjarige steenrijke Amerikaanse Anna Sloan Smith. De hertogin zou zich inmiddels zo bedreigd voelen dat de sfeer tussen de twee al maanden tot ver onder het vriespunt is gedaald. Richard Kay, royaltyjournalist van de Britse krant de Daily Mirror vertelt aan Story dat Kate intussen ten einde raad is. ‘Het is ook logisch dat Kate zich grote zorgen maakt. Want de dame in kwestie is niet de eerste de beste,’ aldus de goed geïnformeerde royaltykenner. 

Article continues after the ad

De andere vrouw

‘Anna Sloan Smith is een aantrekkelijke blondine én steenrijke erfgename. Ze ontmoette de prins toen ze aan de universiteit van Edinburgh studeerde. William volgde op dat moment een opleiding aan de universiteit van St Andrews. Hij en Anna verbleven dus op hetzelfde moment in Schotland, waar ze elkaar via vrienden leerden kennen. De prins was onmiddellijk onder de indruk van Anna’s schoonheid en kon goed met haar praten. En er was nog iets wat hen met elkaar verbond. Ze verloren beiden op vroege leeftijd op tragische wijze een ouder. In het geval van William was dat uiteraard zijn moeder, prinses Diana. Bij Anna ging het om haar vader. Hij kwam om tijdens een schietincident op de familieranch toen Anna negentien jaar was.’ Volgens de bron dateren de liefdesgeruchten uit de tijd dat ze samen in Schotland studeerden.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 35 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders