Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren eigenlijk van plan om deze kerstvakantie nog te verhuizen, maar het lijkt erop dat dat niet gaat lukken.

De verhuizing en verbouwing heeft namelijk wat vertraging opgelopen, zo laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) in een persbericht weten.

Article continues after the ad

Puntjes op de i

Er zijn nu namelijk nog afrondende werkzaamheden aan de gang. Denk hierbij aan schilder- en inrichtingswerk. Alles moet er natuurlijk wel tot in de puntjes toe verzorgd uitzien als het koningskoppel met hun prinsessen intrek nemen in Huis ten Bosch.

Heimwee

Omdat de verhuizing nog niet rond was, besloot Willem-Alexander afgelopen kerst om zijn toespraak eenmalig vanuit werkpaleis Noordeinde te doen. Over dat ze nu nog wat langer in Villa Eikenhorst zullen moeten vertoeven, zal Máxima vast niet heel rouwig zijn. “We zullen dit huis verlaten met een beetje heimwee. Het betekent heel veel voor ons, het is echt ons thuis. We zullen echt moeten wennen”, liet ze weten aan de pers. Iets meer tijd voor afscheid, dus. Maar Huis ten Bosch heeft ook een bijzondere betekenis voor het paar: daar ging Willem-Alexander voor Máxima op één knie.

Meer licht

Een exacte verhuisdatum is nog niet bekend, maar de RVD stelt ons daar zo snel mogelijk van op de hoogte als het zover is. Dit zal in het voorjaar zijn. In de tussentijd weet RTL Boulevard al te melden dat er aardig wat verbouwingen zijn gedaan aan het huis waar Willem-Alexander een deel van zijn puberteit doorbracht. Zo zijn er struiken weggehaald zodat er meer licht in huis valt en is er een prieeltje gesloopt om een veranda aan te leggen.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Door: Libelle | Beeld: ANP