Nu Delphine van Saksen-Coburg eindelijk officieel deel uitmaakt van de Belgische koninklijke familie, kan ze zich opmaken voor een leven aan het hof. Opmerkelijk genoeg ziet de kersverse prinses dat helemaal niet zitten.

Dat Delphine Boël na bijna zeven jaar juridische strijd éíndelijk door de Belgische oud-koning Albert is erkend, heeft verstrekkende gevolgen voor alle betrokkenen. Delphine heeft nu als achternaam Van Saksen-Coburg en is prinses van België. Haar dochter Joséphine (17) is eveneens prinses en haar zoon Oscar (11) prins.

Article continues after the ad

Erkenning

Delphine (52) heeft nu recht op een deel van de erfenis van haar biologische vader en koning Filip, prins Laurent en prinses Astrid hebben er officieel een halfzus bij. Ook kan Albert twee ‘nieuwe’ kleinkinderen in de armen sluiten. Of iedereen nu voortaan gezellig bij elkaar komt wanneer er iets te vieren is, valt te bezien.

Aanvankelijk zou Delphine helemaal niet van plan zijn geweest zo’n ingrijpend gevolg te geven aan haar juridische strijd. Ze wilde erkend worden door haar biologische vader, verder niets. ‘Ik wil gewoon een duidelijk wettelijk kader om mijn leven en dat van mijn gezin te beschermen.’

Door: Patricia van Driel | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 47 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.