Nu koning Willem-Alexander niet bijster positief in het nieuws is na vragen over de privéuitgaven van de Oranjes, laait de discussie weer op of kroonprinses Amalia over anderhalf jaar – als ze achttien jaar wordt – vierduizend euro per dag nodig heeft. Haar Belgische ‘evenknie’ leverde haar toelage vrijwillig in..

Uit onderzoek zou blijken dat de steun en waardering voor de monarchie onder jongeren sterk tanende is; nog maar iets meer dan de helft van hen staat achter de Oranjes. Dat cijfer was reden tot een groots charmeoffensief van onze koninklijke familie, met een hoofdrol voor prinses Amalia (16). Zij werd na het bekend worden van die cijfers naar voren geschoven en het was dan ook geen toeval dat Amalia op koningsdag 2019 door Jan en alleman mocht worden geïnterviewd.

Article continues after the ad

Hoge nood

Aan Amalia nu de zware taak om de verloren steun voor haar familie terug te winnen. Een noodgreep, want haar ouders Willem-Alexander en Máxima zeiden eerder immers hun dochter zo lang mogelijk een normale jeugd te willen laten beleven zonder al te veel verplichtingen. Dat zij nu al terugkomen op hun eerdere plannen voor hun dochter zegt iets over hoe hoog de nood is!

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 22 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.