Met een beauty budget van naar verluidt zo'n 32.500 euro per jaar, kan hertogin Kate zich aardig uitleven als het gaat om kappers, visagisten en andere schoonheidsbehandelingen. Op nagelstylisten wordt echter bespaard door de Britse royal. 

Dress code

Je zult Kate Middleton nooit met glanzende gellakjes in warme wintertinten of een bescheiden acrylnageltje zien. En dat heeft een reden. Volgens de officiële dress code van de Britse koninklijke familie is het namelijk niet toegestaan om een onnatuurlijk ogende kleur nagellak te dragen. 

Naturel

Kate draagt daarom altijd hetzelfde naturel lakje van Essie. Een klassieke keuze die zij wellicht van koningin Elizabeth afkeek. De vorstin draagt namelijk al 29 jaar lang dezelfde nagellak; de zachtroze kleur 'Ballet Slippers' van Essie, een potje ter waarde van 10 euro.

Ballet Slippers

"Het is de enige kleur die hare Majesteit wil dragen", schreef de kapper van de koningin in 1989 al in een brief aan hofleverancier Essie. De koningin staat hierin niet alleen. Volgens het merk worden er 30 potjes 'Ballet Slippers' per uur verkocht in de Verenigde Staten. 

Allure

Kate zou op haar beurt de kleur 'Allure' dragen, een iets wittere tint van hetzelfde merk. Het zou ook de nagellak geweest zijn die zij op haar trouwdag droeg. 

Bron: Nouveau.nl | Beeld: ANP

Prinses Stéphanie mag weer een leuk feestje in de agenda zetten. Haar zoon, Louis Ducruet, is op één knie gegaan voor zijn vriendin Marie Hoa Chevallier.

Louis heeft in Marie de ware gevonden. De twee zijn al jaren samen sinds ze elkaar tijdens hun studentenjaren in Amerika ontmoetten. Inmiddels zijn ze weer gesetteld in Monaco en werken ze beiden, maar het komt regelmatig voor dat ze zich buiten de dwergstaat bevinden. Het stel staat erom bekend om met regelmaat te reizen. Sterker nog, op het moment zijn ze in Vietnam.

Stéphanie zal in ieder geval verheugd zijn. Marie komt al jaren over de vloer en lijkt het goed met haar aanstaande schoonmoeder te kunnen vinden. Wanneer Louis en Marie in het huwelijksbootje stappen is niet bekend, maar Albert kennende wordt het een groot spektakel. 

Beeld: ANP | Bron: Beau Monde

Koningin Elizabeth heeft haar gezicht laten tijdens London Fashion Week. Normaal gesproken geeft ze tijdens het evenement geen acte de présence, maar omdat ze gevraagd is om een award uit te reiken maakte Elizabeth een uitzondering.

Het levert in ieder geval leuke beelden op. De koningin, die niet per se een mode-icoon is maar wel gerespecteerd wordt vanwege haar harde werken, zit 'gewoon' tussen de grote modehelden. Ze zat er in ieder geval niet zomaar. Elizabeth had een belangrijke taak te volbrengen: ontwerper Richard Quinn de Queen Elizabeth II Award for British Design uitreiken.

Als de Queen front row zit, zoals dat heet, ziet dat er zo uit:

Beeld: ANP