Het is Meghan Markle die qua flair het meest in de buurt komt van de overleden prinses Diana. Toch is het uiteindelijk hertogin Kate die er met de titel van Diana vandoor gaat. Hoe zit dat?

Hoewel Queen Elizabeth nog lang niet van plan is om plaats te maken voor Charles weten we wél wat de titels gaan worden als iedereen opschuift in de lijn der troonopvolging. Prins Charles wordt uiteraard koning - hij kan nu al niet wachten - en de kans is groot dat Camilla, nu hertogin van Wales, wordt óf Her Royal Highness The Princess Consort of queen consort. Gezien de populariteit (...) van Camilla ziet het volk het helemaal niet zitten dat ze de titel koningin krijgt. Toch staat haar man er op dat ze koning wordt. Wordt vervolgd...

Hertogin Kate neemt titel van Diana over

Zodra Elizabeth aftreedt of komt te overlijden krijgen William en Kate een andere titel. Nu zijn ze hertog en hertogin van Cambridge, als Charles koning is kiest hij er waarschijnlijk voor om hen de prins en prinses van Wales te noemen. Camilla is overigens niet voor niets hertogin van Wales in plaats van prinses, gezien niemand het haar in dank af zou nemen als ze de titel van Diana zou overnemen. De kans bestaat echter dat Kate óók kiest voor hertogin in plaats van prinses uit respect voor Diana. 

Harry en Meghan worden waarschijnlijk hertog en hertogin van Sussex nadat ze elkaar het ja-woord geven.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: ANP

Kensington Palace heeft een reeks foto's gedeeld van de doop van prins Louis. De jongste zoon van prins William en Kate Middleton werd maandag 9 juli gedoopt.

Familieportret

Prins Louis in de armen van zijn moeder, met vader William en broer George en zus Charlotte naast zich. Prins Charles en Camilla, de grootouders van de prins, staan naast zijn oom en tante prins Harry en Meghan Markle. De foto's zijn gemaakt door Matt Holyoak. Eerder maakte hij de portretfoto's van koningin Elizabeth en haar echtgenoot Philip voor hun zeventigste trouwdag.

Familie Middleton

Ook Kate's familie was van de partij voor de officiële foto's. Op deze foto zijn haar ouders Carole en Michael in het miden te zien, haar zus Pippa en haar echtgenoot James Matthews en broer James William.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP | Nu.nl

Examens en stress liggen achter de rug. De vakantie mag beginnen. We wensen iedereen een deugddoend verlof!’ Met die woorden kondigde de Belgische koning Filip zijn gezinsvakantie aan op social media.

Filip liet zich met koningin Mathilde en hun kinderen Elisabeth, Gabriël, Emmanuel en Eléonore fotograferen tijdens hun uitstapje naar de abdij van Villers in Waals-Brabant. Iedereen had een tablet waarop ze konden zien hoe de abdij er in de dertiende eeuw uitzag. Hoewel ze er tijdens de fotosessie wat stijfjes bijstaan, laten Filip en Mathilde – hand in hand – zien dat ze nog steeds gelukkig met elkaar zijn. Aan dat geluk is jarenlang getwijfeld. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 28 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Frederic Sierakowski (ANP)