Het is Meghan Markle die qua flair het meest in de buurt komt van de overleden prinses Diana. Toch is het uiteindelijk hertogin Kate die er met de titel van Diana vandoor gaat. Hoe zit dat?

Hoewel Queen Elizabeth nog lang niet van plan is om plaats te maken voor Charles weten we wél wat de titels gaan worden als iedereen opschuift in de lijn der troonopvolging. Prins Charles wordt uiteraard koning - hij kan nu al niet wachten - en de kans is groot dat Camilla, nu hertogin van Wales, wordt óf Her Royal Highness The Princess Consort of queen consort. Gezien de populariteit (...) van Camilla ziet het volk het helemaal niet zitten dat ze de titel koningin krijgt. Toch staat haar man er op dat ze koning wordt. Wordt vervolgd...

Hertogin Kate neemt titel van Diana over

Zodra Elizabeth aftreedt of komt te overlijden krijgen William en Kate een andere titel. Nu zijn ze hertog en hertogin van Cambridge, als Charles koning is kiest hij er waarschijnlijk voor om hen de prins en prinses van Wales te noemen. Camilla is overigens niet voor niets hertogin van Wales in plaats van prinses, gezien niemand het haar in dank af zou nemen als ze de titel van Diana zou overnemen. De kans bestaat echter dat Kate óók kiest voor hertogin in plaats van prinses uit respect voor Diana. 

Harry en Meghan worden waarschijnlijk hertog en hertogin van Sussex nadat ze elkaar het ja-woord geven.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn op staatsbezoek in het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn uitgenodigd door de Queen zelf. Ook minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken is mee op reis.

Staatsbezoek

Er wordt onder meer gesproken over vrede en veiligheid. Het bezoek laat ook de goede band tussen Nederland en Engeland zien. Máxima en Willem-Alexander worden met open armen door koningin Elizabeth ontvangen. Ze zullen vandaag, op de eerste dag van het bezoek, een staatsbanket hebben op Buckingham Palace.

Nieuwe mantel

Máxima draagt voor de eerste dag een nieuwe mantel van de Deens/Nederlandse ontwerper Claes Iversen, zo meldt Modekoningin Máxima. Ze heeft overigens een reden dat ze voor de kleur zachtroze kiest. Dit doet ze namelijk wel vaker bij staatsbezoeken. Ze draagt dan vaak nude, taupe of lichtroze.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: ANP | Libelle.nl

Prinses Mabel moet het al vijf jaar doen zonder haar grote liefde, prins Friso. Ondanks dat ze nog altijd veel pijn en gemis voelt, hoopt de royal ooit weer gelukkig te worden met iemand anders.

Groot verlies

De prinses geeft een zeldzaam interview aan LINDA, waarin ze praat over haar leven na de dood van haar man. 'Ik heb geleerd dat je tijd moet nemen om te rouwen. De pijn en het gemis, dat blijft altijd,' vertelt ze. 'Ik heb de liefde van mijn leven verloren. Maar de pijn komt nu wel minder frequent en de dalen zijn wat minder diep.' Mabel heeft na het grote verlies van Friso veel steun gehad aan haar dochters, de 13-jarige Luana en de 12-jarige Zaria. Ook hebben haar familie en schoonfamilie er doorheen geholpen. 

Nieuwe liefde

Mabel hoopt, ondanks het gemis van Friso, ooit weer een nieuwe liefde te vinden. Dat heeft ze ook met de prins besproken. 'Friso en ik hebben allebei onze vaders verloren. We hebben welzeker veel over de dood gesproken. En ook dat we hoopten dat, mocht er ooit iets met één van ons gebeuren, de ander weer geluk zou vinden.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders