Het is Meghan Markle die qua flair het meest in de buurt komt van de overleden prinses Diana. Toch is het uiteindelijk hertogin Kate die er met de titel van Diana vandoor gaat. Hoe zit dat?

Hoewel Queen Elizabeth nog lang niet van plan is om plaats te maken voor Charles weten we wél wat de titels gaan worden als iedereen opschuift in de lijn der troonopvolging. Prins Charles wordt uiteraard koning - hij kan nu al niet wachten - en de kans is groot dat Camilla, nu hertogin van Wales, wordt óf Her Royal Highness The Princess Consort of queen consort. Gezien de populariteit (...) van Camilla ziet het volk het helemaal niet zitten dat ze de titel koningin krijgt. Toch staat haar man er op dat ze koning wordt. Wordt vervolgd...

Hertogin Kate neemt titel van Diana over

Zodra Elizabeth aftreedt of komt te overlijden krijgen William en Kate een andere titel. Nu zijn ze hertog en hertogin van Cambridge, als Charles koning is kiest hij er waarschijnlijk voor om hen de prins en prinses van Wales te noemen. Camilla is overigens niet voor niets hertogin van Wales in plaats van prinses, gezien niemand het haar in dank af zou nemen als ze de titel van Diana zou overnemen. De kans bestaat echter dat Kate óók kiest voor hertogin in plaats van prinses uit respect voor Diana. 

Harry en Meghan worden waarschijnlijk hertog en hertogin van Sussex nadat ze elkaar het ja-woord geven.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: ANP

De Britse koninklijke familie is een prinsje rijker. Hertogin Kate is vanmorgen bevallen van een kerngezonde jongen. Moeder en zoon maken het goed.

De royal baby is geboren! Vanochtend werd bekend dat hertogin Kate was opgenomen in het ziekenhuis, slechts een paar uur later werd de geboorte van het prinsje aangekondigd. De Britse hertogin is om 11.01 bevallen van een jongetje. Prins William was bij de bevalling aanwezig. 

Verheugd

Het Britse volk is enorm blij met de komst van de koninklijke spruit, maar ook de koninklijke familie kan het geluk niet op. Kensington Palace laat weten dat de Queen 'verheugd' is met de geboorte van haar kleinzoon.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP

Kate Middleton is bevallen van een jongetje. Dat heeft Kensington Palace zojuist bekend gemaakt.

Zware zwangerschap

Het was wederom een verschrikkelijke zwangerschap voor Kate. Net zoals tijdens de zwangerschap van George en Charlotte had ze last van extreme misselijkheid. Toch was de wens om het gezin verder uit te breiden groot en nam ze daarmee de risico's voor lief. En wellicht dat ze het allemaal kan vergeten nu haar derde kindje met prins William geboren is.

Hertogin Kate bevallen

Op 22 maart verscheen Kate voor het laatst in het openbaar zodat ze kon genieten van haar zwangerschapsverlof. De laatste loodjes zitten er nu officieel op, want het prinsje is geboren! Op 4 september werd de zwangerschap aangekondigd, op 23 april werd het kindje geboren. Van de uitgerekende datum tot het geslacht: alles hield het stel geheim. 

Bevalling

Kensington Palace meldt dat het prinsje vanochtend om 11.01 uur ter wereld is gekomen. Prins William was aanwezig bij de bevalling. Moeder en zoon maken het goed. De naam van het jongetje is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Beeld: ANP