De Britse koningin Elizabeth houdt ieder jaar een kersttoespraak. Dit jaar valt de kijkers op dat de foto van prins Harry mist tussen de rest van de foto’s.

In de 5 minuten durende toespraak, geschreven door de vorstin haarzelf, bespreekt ze onder andere de nieuwe leden van de koninklijke familie, de nieuwe wetten en veranderingen in het land. De toespraak schetst vooruitgang en hoop op een betere toekomst.

Article continues after the ad

Ontbreekt

Naast de koningin op tafel staan meerdere fotolijstjes. Maar een foto van prins Harry, zijn vrouw Meghan Markle en hun zoontje Archie ontbreekt, terwijl er vorig jaar zelfs 2 foto’s van Harry en Meghan te zien waren. Volgens Hieke Jippes, oud-correspondent van de NOS in het Verenigd Koninkrijk, heeft dit alles te maken met prins Charles.

Troonopvolgers

“Het is het afgeslankte koninklijk huis zoals Charles dat voor zich ziet, dus alleen de troonopvolgers”, zegt hij. Prins Charles denkt dat de monarchie alleen kan overleven als die zich concentreert op de lijn van opvolging, vandaar dat tijdens de kersttoespraak alleen foto’s te zijn van Philip, Charles en Camilla, William en zijn gezin en George VI.

Prins Harry

Prins William is de oudste zoon van troonopvolger prins Charles en de overleden prinses Diana, dus William is na Charles de troonopvolger. Zijn broer prins Harry is pas de 6e in de lijn van troonopvolging, waardoor zijn foto er dus niet tussen staat.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, beeld: Getty Images