De oom van de Belgische koningin Mathilde, graaf Henri d'Udekem d'Acoz, werd vorig jaar wegens oplichting veroordeeld tot zes maanden cel. Tot grote verbijstering van zijn familie ging hij wederom de fout in. In september moet hij zich daarom opnieuw voor de rechter verantwoorden, en hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. Waarom houdt Mathilde hem tóch de hand boven het hoofd?

Lees ook: Dít prinsesje lijkt het meest op Maxima

Druk

Volgens de Vlaamse deskundige Hilde Sabbe, die het wel en wee van de Belgische royals al vele jaren op de voet volgt, wordt er achter de paleismuren van het kasteel van Laken grote druk op Henri uitgeoefend om zich helemaal terug te trekken uit het openbare leven, en de rest van zijn leven in stilte door te brengen. Henri zou om die reden sinds kort ook al zijn advocatentoga aan de wilgen hebben gehangen.

Doortastende mevrouw

'Mathilde wekt de indruk dat ze zachtaardig en volgzaam is, maar als puntje bij paaltje komt is ze een doortastende mevrouw die precies weet wat ze wil en daarvoor harde beslissingen durft te nemen. Ze heeft haar oom tot nu toe steeds de hand boven het hoofd gehouden en hem niet de rug toegekeerd, zoals ze wel heeft gedaan met haar zwager Prins Laurent. Dat kan te maken met de erfenis die haar te wachten staat zodra Henri zijn laatste adem heeft uitgeblazen..'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 27 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Nicolas Maeterlinck (ANP) 

Prinses Diana stond heel graag voor de camera van Patrick Demarchelier. Maar nu ligt de fotograaf onder vuur; hij wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. 

Beschuldigingen

Patrick Demarchelier heeft een aantal wereldberoemde portretten van Diana gemaakt. Maar nu claimt een ex-assistent dat de fotograaf haar lastigviel op negentienjarige leeftijd. Ze ging erop in omdat ze bang was om haar baan te verliezen. Patrick zou ook andere modellen bij de borsten hebben gegrepen volgens The Boston Globe. "Ik herinner me veel fotoshoots met tienermodellen, waarbij Patrick zijn medewerkers naar huis stuurde, en we ‘s anderendaags naaktfoto’s van de meisjes aantroffen in de donkere kamer," vertelt de ex-assistente. De fotograaf ontkent de beschuldigingen in alle toonaarden.

 

#diana in @britishvogue editor #annaharvey hair by @sammcknight1 makeup by @marygreenwell

Een bericht gedeeld door Patrick Demarchelier (@patrickdemarchelier) op

Beeld: ANP

Over iets minder dan twee maanden is Kate Middleton uitgerekend van haar derde kindje. Het stel heeft al twee kinderen. Op 22 juli 2013 kregen ze George, op 2 mei 2015 gevolgd door Charlotte. 

In het Verenigd Koninkrijk rennen de mensen al massaal naar de wedkantoren om in te zetten op het geslacht, gewicht en de naam van de baby van Kate en William. Bizar. Het wedkantoor Paddy Power heeft zelfs alle weddenschappen tijdelijk on hold gezet. Dit omdat de meerderheid namelijk al zijn geld inzet op de naam Mary. Zal dit dan de naam worden van het derde kindje van Kate en William? 

Mary

Mary is een van de middelste namen van Koningin Elizabeth en het was ook haar grootmoeders naam, Queen Mary, getrouwd met George V.

Beeld: ANP | Bron: Elle