De oom van de Belgische koningin Mathilde, graaf Henri d'Udekem d'Acoz, werd vorig jaar wegens oplichting veroordeeld tot zes maanden cel. Tot grote verbijstering van zijn familie ging hij wederom de fout in. In september moet hij zich daarom opnieuw voor de rechter verantwoorden, en hangt hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd. Waarom houdt Mathilde hem tóch de hand boven het hoofd?

Lees ook: Dít prinsesje lijkt het meest op Maxima

Druk

Volgens de Vlaamse deskundige Hilde Sabbe, die het wel en wee van de Belgische royals al vele jaren op de voet volgt, wordt er achter de paleismuren van het kasteel van Laken grote druk op Henri uitgeoefend om zich helemaal terug te trekken uit het openbare leven, en de rest van zijn leven in stilte door te brengen. Henri zou om die reden sinds kort ook al zijn advocatentoga aan de wilgen hebben gehangen.

Doortastende mevrouw

'Mathilde wekt de indruk dat ze zachtaardig en volgzaam is, maar als puntje bij paaltje komt is ze een doortastende mevrouw die precies weet wat ze wil en daarvoor harde beslissingen durft te nemen. Ze heeft haar oom tot nu toe steeds de hand boven het hoofd gehouden en hem niet de rug toegekeerd, zoals ze wel heeft gedaan met haar zwager Prins Laurent. Dat kan te maken met de erfenis die haar te wachten staat zodra Henri zijn laatste adem heeft uitgeblazen..'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 27 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Nicolas Maeterlinck (ANP) 

De relatie tussen Meghan en haar vader Thomas Markle zou de laatste tijd allesbehalve goed zijn. Toch weerhoudt dit er Meghan niet van om weer contact te willen met haar vader. Maar ze stelt wel één eis aan een mogelijke verzoening. 

Volgens een bron aan Daily Mail zou Meghan alleen contact willen als hij ophoudt met negatieve verhalen te verspreiden aan de media. Ze heeft dan ook liever dat Thomas rechtstreeks naar haar een bericht stuurt, dan indirect in alle bladen.

Wel contact

Ook zou het niet helemaal waar zijn dat het onmogelijk is voor Thomas om contact op te nemen met zijn dochter. 'Hij weet dat haar moeder Doria regelmatig contact met haar heeft en hij weet hoe hij Doria moet bereiken.' Daarnaast is het gebrek aan respect een doorn in het oog van de hertogin. 'Thomas praat meer met de pers dan dat hij direct contact zoekt met zijn dochter.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Grazia | Beeld: Hollandse Hoogte

Als prins Charles na al die jaren ‘wachten’ eindelijk koning van zijn land wordt, dan mag hij gelijk creatief aan de slag. Want hij mag de naam kiezen die hij wil.

Door: Tessa Heinhuis (Libelle)

Ofwel: hij hoeft helemaal geen Charles te blijven heten. Hij kan ook voor een van zijn andere namen Philip, Arthur of George kiezen. Dit zijn de doopnamen van Charles.

Mijn naam is George

Zo kozen koningen in het verleden ook weleens voor een andere naam als ze werden gekroond. Een vroegere Albert wilde namelijk door het leven gaan als koning Edward VII. En koningin Victoria heette eigenlijk Alexandrina. Van de laatste zes vorsten gebruikten er slechts twee hun geboortenaam op de troon.

Andere naam

Charles staat hier positief tegenover. Eerder zou Charles hebben gezegd dat hij serieus overweegt om met een andere naam de troon te bestijgen. Zo wil hij niet regeren als Charles III, maar als George VII. Op die manier zou hij zijn grootvader George VI eren, en wie weet ook een beetje zijn oudste kleinzoon, de zoon van William en Kate.

Prins van Wales

Charles werd geboren in Londen in Buckingham Palace. Sinds Charles 3 jaar oud is, is zijn moeder Elizabeth al regerend koningin. Sinds 1958 is Charles bekroond tot prins van Wales. Het is duidelijk dat hij graag koning wil worden. In 2012 zei hij namelijk al: ‘Ongeduldig? Ik? Wat een suggestie! Natuurlijk ben ik dat’.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Door: Libelle | Beeld: Hollandse Hoogte