Meerdere bronnen melden dat Máxima haar verjaardag afgelopen weekend vierde in het gezelschap van haar moeder Maria del Carmen. Dat betekent niet alleen dat de koningin haar moeder al weken op het paleis verstopt, maar ook dat haar verblijf hier illegaal dreigt te gaan worden.

In plaats van koningin toonde Máxima zich op haar verjaardag even keukenprinses. Ze deelde immers het recept van haar favoriete Argentijnse koekjes, compleet met beelden van haar koninklijke handen in het koekjesdeeg! Net als vroeger thuis in Argentinië genoot Máxima van zogenaamde alfajores en deelde het recept van haar moeder op social media.

Article continues after the ad

Bijzondere situatie

De grote vraag is echter of Máxima die zeventiende mei de enige op paleis Huis ten Bosch was die het recept voor de Argentijnse lekkernij uit het hoofd kent. Volgens meerdere bronnen vierde zij haar negenenveertigste verjaardag daar namelijk niet alleen met haar echtgenoot Willem-Alexander en dochters Amalia, Alexia en Ariane: ook Máxima’s moeder Maria del Carmen Cerruti (75) zou op het paleis aanwezig zijn geweest! En dat is op zijn zachtst gezegd een bijzondere situatie te noemen.

Het betekent namelijk dat Máxima haar moeder al weken op het paleis verbergt! Zoals Story eerder al berichtte, gooide de Argentijnse regering in april uit angst voor verdere verspreiding van het coronavirus immers alle vliegvelden in het land op slot. Tot minimaal 1 september komt er geen enkele commerciële vlucht Argentinië meer binnen. Al eerder doken in landelijke media verhalen op dat Máxima’s moeder met één van de laatste vluchten uit Argentinië naar Nederland zou zijn gebracht en sindsdien op het paleis zou verblijven. 

Verstoppertje spelen

Het is dus niet onbegrijpelijk dat Máxima’s moeder momenteel liever in betrekkelijke vrijheid in Nederland verblijft dan in haar thuisland. Minstens zo blij zal Máxima zijn, die zoals bekend het liefst zou zien dat haar moeder hier permanent zou komen wonen. Máxima gruwde dan ook van het idee haar moeder maanden niet te kunnen zien vanwege het vliegverbod. Wel heeft de koningin zichzelf – als de informatie over haar moeder die stiekem op het paleis woont klopt – mogelijk nogal in de nesten gewerkt. Dat betekent immers dat moeder Maria del Carmen minimaal tot september niet naar huis kan en dus nog een hele zomer verstoppertje moet spelen voor de buitenwereld! Story vroeg uiteraard ook de Rijksvoorlichtingsdienst naar de vermeende aanwezigheid van Máxima’s moeder op paleis Huis ten Bosch. Hun reactie is op zijn minst raadselachtig te noemen. ‘Wat betreft uw vraag over mevrouw Maria del Carmen Cerruti kan ik u melden dat de Rijksvoorlichtingsdienst alleen mededelingen doet over leden van het Koninklijk Huis, ik kan u dan ook geen antwoord geven op uw vraag.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 21 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.