Dat het tussen de Deense schoonzussen Mary en Marie niet botert, is een publiek geheim. Inmiddels lopen de gemoederen zo hoog op, dat niet alleen hun echtgenoten Frederik en Joachim, maar ook koningin Margrethe niet meer weten wat ze ermee aan moeten. Wat is er nu weer gebeurd?

Het feit dat koningin Margrethe van Denemarken vanwege de coronamaat-regelen Kerst vierde met alleen haar jongste zoon Joachim en zijn gezin verbaasde niemand. Joachim werd vorige zomer immers met spoed geopereerd aan een levensgevaarlijke bloedprop in zijn hersenen. Logisch dat de koningin juist met hem de feestdagen wilde doorbrengen. Paleisbronnen zijn er echter van overtuigd dat oudste zoon Frederik en zijn gezin om een heel andere reden niet aanwezig waren. Zij relateren het verzuim aan de koude oorlog die heerst tussen schoonzussen Mary en Marie.

Article continues after the ad

Oorlog

Die oorlog woedt al jaren en zou na de dood van hun schoonvader prins Henrik begin 2018 alleen maar grimmiger zijn geworden. Koningin Margrethe zou na het overlijden van haar man hebben willen aftreden ten gunste van kroonprins Frederik. Insiders beweren dat Marie haar echter op andere gedachten bracht. Zij zou meerdere malen tegen haar schoonmoeder hebben gezegd dat aftreden schadelijk zou zijn voor de monarchie. In werkelijkheid zou ze koste wat het kost willen voorkomen dat Mary koningin wordt.

Door: Suis Ruis | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.