De Britse prins Philip werd vorige week dusdanig onwel, dat hij in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Hoewel ziekenhuisbezoek in Engeland niet is toegestaan vanwege de coronamaatregelen, ging Charles tóch naar zijn vader. Is de echtgenoot van koningin Elizabeth er ernstiger aan toe dan naar buiten wordt gebracht?

De ziekenhuisopname van prins Philip heeft volgens berichten niets te maken met corona. Wat de hertog van Edinburgh wel mankeert, wordt vooralsnog geheimgehouden. Het enige wat tot nu toe bekend is, is dat hij vorige week dinsdag onwel werd en vervolgens naar het King Edward VII-ziekenhuis in Londen is overgebracht en daar sowieso nog een week moet verblijven. Afgelopen weekend bracht zoon Charles hem een bezoek. Dat leidde tot speculaties dat Philip er ernstiger aan toe zou zijn dan naar buiten wordt gebracht. In Groot-Brittannië is het onder de huidige coronamaatregelen namelijk niet toegestaan om ziekenhuispatiënten te bezoeken. Charles reisde twee uur om bij zijn vader te kunnen zijn en verliet na een half uur alweer het ziekenhuis. Ondertussen verblijft koningin Elizabeth (94) thuis in Windsor Castle, waar ze de afgelopen maanden met Philip in quarantaine zat.

Article continues after the ad

DOOR KYRA RUTGERS | FOTO’S GETTYIMAGES

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 08 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.