Het lijkt erop dat nog maar weinig mensen het ambiëren om voor Harry en Meghan te werken. De afgelopen jaren vond er een ware leegloop plaats onder het personeel van het Britse koninklijke koppel. Dat nu de zoveelste sleutelfiguur is vertrokken, zal hun reputatie er niet beter op maken.

De aanstelling van de Canadese Catherine St-Laurent als uitvoerend directeur bij de Archewell Stichting van prins Harry en zijn Meghan werd vorig jaar nog met veel tromgeroffel aangekondigd. Haar vertrek na amper een jaar in dienst te zijn geweest, verliep vrijwel geruisloos. Waarschijnlijk zijn Harry en Meghan midden in de mediastorm waarin ze zich bevinden bang dat mensen verkeerde conclusies zullen trekken. Het is immers nog maar een paar weken geleden dat Meghan beschuldigd werd van het ‘pesten’ en zelfs vernederen van haar staf.

Article continues after the ad

Dertien

Toenmalig perschef Jason Knauf zou in 2018 een klacht hebben ingediend en twee medewerkers van Kensington Palace zouden zijn vertrokken omdat ze het vermeende wangedrag van Meghan niet langer aankonden. Meghan zei verdrietig te zijn over de aantijgingen, vooral omdat zij naar eigen zeggen zélf juist het slachtoffer van pesterijen was. Hoewel het er in het geval van St-Laurent niet naar uitziet dat zij geterroriseerd werd of met ruzie weggaat, is het toch vreemd dat ze er zo snel de brui aan geeft. Het zorgt voor geruchten, niet in de laatste plaats omdat vlak voor haar vertrek Nick Collins, de agent die Meghan had toen ze nog actrice was, door haar aan de kant werd gezet. De teller van vertrekkende of ontslagen sleutelfiguren uit het Sussex-team staat inmiddels op dertien. In nog geen drie jaar tijd is dat op z’n minst opmerkelijk te noemen.

Bron: Suus Ruis | Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 13 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.