Al jaren wordt gezegd dat het Paola was die echtgenoot oud-koning Albert van België ervan weerhield toe te geven dat Delphine zijn dochter is. Nu was ze er zelfs bij toen Albert het kind dat hij bij zijn minnares verwekte ontmoette. Wat is er gebeurd?

DNA-test

Verbazing alom toen bekend werd dat oud-koning Albert zijn buitenechtelijke dochter Delphine heeft ontvangen op het koninklijk kasteel Belvédère. Jarenlang wilde Albert niets van Delphine weten. Pas na een door de rechter gedwongen DNA-test erkende hij haar begin dit jaar. Albert liet daarna met veel omhaal weten dat hij nooit deel had uitgemaakt van Delphine’s leven. Dat stak Delphine enorm, omdat Albert jarenlang wel degelijk in haar leven was.

Wettige achternaam

Diep gekwetst eiste ze daarop met succes in de rechtbank óók haar wettige achternaam en titel: ze is nu Delphine van Saksen-Coburg, prinses van België. Delphine zei daarna niets meer te verwachten van de koninklijke familie. ‘Ik ga niet smeken op mijn knieën om een uitnodiging te krijgen. Maar als er van hun kant een spontaan gebaar komt... Dan zullen we zien.’ Delphine hóéfde ook niet te smeken, want al snel werd ze door halfbroer koning Filip uitgenodigd op het Kasteel van Laken.

Beeld: Brunopress
Dit artikel komt uit Story. Editie 45 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.