De eerste beelden van de satirische HBO-animatieserie The Prince over het Britse koningshuis zijn niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Op sociale media wordt de trailer veel bekritiseerd.

The Prince vertelt met een knipoog over het koninklijke leven vanuit het oogpunt van prins George (8) en juist dat vinden veel gebruikers op Twitter 'ongepast' of 'respectloos'. 'Laat kinderen met rust"' zo klinkt het.

Article continues after the ad

Grensoverschrijdend

Ook royaltyjournalist Omid Scobie, schrijver van het veelbesproken boek Finding Freedom over prins Harry en Meghan, deelt die mening. 'De royals zijn in de loop der jaren in tientallen shows geparodieerd (Spitting Image, The Windsors, Saturday Night Live etc.) Maar dit is de eerste keer dat ik me kan herinneren dat kinderen het doelwit zijn. Het is dan misschien 'comedy', maar het komt op mij nogal creepy en grensoverschrijdend over.'

Family Guy

De serie gaat donderdag in première op streamingdienst HBO Max. De serie is geschreven en bedacht door Family Guy-producent Gary Janetti. Ook makers van Bob's Burgers zijn erbij betrokken. Janetti spreekt zelf de stem in van prins George. Andere stemmen komen van onder anderen Orlando Bloom (prins Harry), Sophie Turner (prinses Charlotte), Tom Hollander (prins Philip én prins Charles) en Alan Cumming (als butler Owen).

Bron & beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.