maxima vroeger

Máxima kwam pas op latere leeftijd in beeld bij ons Nederlanders. Anders dan bij Willem-Alexander, weten we dus maar nauwelijks hoe ze eruitzag in haar jongere jaren. Gelukkig zijn er veel foto's waarop we zien hoe koningin Máxima vroeger was, van haar jeugd tot het moment dat we haar leerden kennen.

In april 1999 vond de eerste ontmoeting plaats tussen Máxima en Willem-Alexander. Dat gebeurde in de Spaanse stad Sevilla. Vanaf dat moment sloegen de twee aan het daten, om vervolgens in 2001 hun verloving bekend te maken. Slechts een paar maanden later, op 2 februari 2002, trouwde het stel in Amsterdam. Maar hoe zag Máxima er vroeger uit, vóór haar ontmoeting met Willem-Alexander?

Dit was koningin Máxima vroeger

Sinds Máxima onderdeel uitmaakt van de Nederlandse koninklijke familie zijn er meer foto's verschenen van toen ze nog niet bekend was. Zo deelde de Rijksvoorlichtingsdienst meerdere jeugdfoto's van onze koningin, waarop we Máxima als baby, peuter én tiener zijn. Sinds haar relatie met Willem-Alexander verscheen Máxima meer en meer in de schijnwerpers. Bekijk hieronder hoe Máxima vroeger was, van baby tot het moment dat ze zichzelf een royal mocht noemen.

Als baby in 1971

Máxima Zorreguieta Cerruti werd op 17 mei 1971 in Buenos Aires geboren als de dochter van Jorge Zorreguieta en María del Carmen Cerruti Carricart. Wat een lieve baby!

Article continues after the ad

Als peuter in 1973

Ze groeide op in de wijk Recoleta in Buenos Aires, Argentinië. Máxima heeft naast twee broers en een zus ook nog drie halfzussen, kinderen uit het eerste huwelijk van haar vader.

Als kind in 1977

Hier is Máxima zes jaar oud, lekker aan het spelen met blokken. In haar blik herkennen we haar toekomstige kinderen Amalia, Alexia en Ariane zeker terug!

Als jonge tiener in 1984

Máxima is op deze foto dertien jaar, waarop ze samen met jeugdvriendin Samantha Deane poseert. We moesten even twee keer kijken om te checken of dit écht niet een foto van prinses Alexia is. Want wow, wat lijkt de tweede dochter van Máxima erg op haar moeder!

Als jong volwassene in 1988

Op deze foto zien we de Máxima van vroeger samen met haar jeugdvriendinnen Agustina Solanas, Samantha Deane en Tristana Maccio. Máxima is hier zeventien jaar.

Als twintiger in 1994

We maken een tijdsprong naar 1994, toen Máxima begin twintig was. Hier zien we de toekomstige koningin poseren in een natuurgebied, in een casual outfit met zonnebril in het haar. 

Als de verloofde van Willem-Alexander in 2001

In de komende jaren veranderde het leven van Máxima Zorreguieta compleet. In 1999 ontmoette ze de Nederlandse prins Willem-Alexander, met wie ze zich in 2001 verloofde. Hieronder zien we een van haar eerste officiële momenten als Nederlandse royal.

Beeld: Getty Images, ANP, RVD

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.