Vertelde haar nichtje Eloise onlangs dat ze al een leuke jongeman aan haar moeder heeft voorgesteld, Amalia zou nog single zijn. Al begeven zich in haar koninklijke omgeving wel enkele leuke prinsen, die heel goed bij de kroonprinses zouden passen.

Op 7 december viert kroonprinses Amalia haar zeventiende verjaardag. Daarmee breekt tevens haar laatste jaar in betrekkelijke vrijheid aan. Het laatste jaar voordat ze officieel volwassen wordt, zal ze ongetwijfeld haar vrijheid, net als iedere andere zeventienjarige, optimaal benutten. Door uit te gaan, plezier te maken met vriendinnen en wellicht de eerste stappen te zetten op liefdesgebied. In koninklijke kringen begeven zich al een aantal droomprinsen die goed bij Amalia zouden passen.

Article continues after the ad

Knappe prinsen 

Zoals de knappe Deense prins Felix (18), de zoon van prins Joachim en diens eerste echtgenote Alexandra, en prins Christian (15), de zoon van de Deense kroonprins Frederik en zijn vrouw Mary. Dichterbij is er nog een knappe vrijgezelle prins: Emmanuel (15), de zoon van het Belgische koningspaar Filip en Mathilde. Emmanuels oudere broer prins Gabriël (17) zou ook zomaar een goede partner kunnen zijn voor Amalia. De Belgische koninklijke broers zouden allebei een geschikte liefdespartner voor Amalia kunnen zijn, ware het niet dat een Belgische wet uit 1830 de prinsen verbiedt om met een Nederlandse prinses te trouwen. Al zouden ze die gedateerde wet links kunnen laten liggen, want inmiddels is gebleken dat ook Belgische prinsen burgerrechten hebben.

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.