Op 19 mei, de dag waarop de Britse prins Harry in het huwelijk treedt met zijn Amerikaanse verloofde Meghan Markle, zullen zowel Meghans vader als moeder present zijn bij de plechtigheid, zo meldt Entertainment Tonight. Hoewel er eerder sprake van was dat Thomas Markle sr., de vader van de bruid, niet aanwezig zou zijn, beweert ET nu dat Meghan haar ja-woord geeft in bijzijn van haar beide ouders.

In de afgelopen weken lieten vooral Meghans halfzus en halfbroer van zich horen in de pers. Zij waren er niet over te spreken dat ze geen uitnodiging gekregen hadden voor 'het koninklijke event van het jaar'. Met name halfbroer Thomas Jr. had een uitgesproken mening over het aanstaande huwelijk: 'Harry, hoe meer tijd er verstrijkt, hoe duidelijker het wordt dat dit de grootste fout wordt in de geschiedenis van de koninklijke familie. Meghan is duidelijk niet de juiste vrouw voor jou', zo liet hij weten aan InTouch Magazine.

More content below the advertising

'Zijn kleine meid'

Ondanks de protesten van Thomas Jr., lijkt vader Thomas nu toch van de partij te zijn en wil hij 'zijn kleine meid' in het huwelijk zien treden. Ook al is hij al jaren gescheiden van Meghans moeder Doria Rogland; voor deze gelegenheid lijken de twee nu een gezamenlijk front te vormen. Iets wat Meghan alleen maar gelukkig zou maken.

Gezamenlijk schrijven

Nadat bekend werd dat Harry en Meghan zich verloofd hadden, ging er een gezamenlijk schrijven uit namens Thomas Sr. en Doria, om hun dochter en aanstaande schoonzoon 'alle geluk van de wereld te wensen'.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Bron: ANP | Beeld: ANP

Prinses Charlotte, dochter van de Britse prins William en hertogin Kate, is pas drie jaar oud, maar helpt net als grote broer George haar moeder graag met koken. Zo leren de kinderen natuurlijk ook allerlei nieuwe smaken kennen. Kate verklapte onlangs tijdens een werkbezoek dat Charlotte dol is op olijven. Niet het typische eten dat een peuter lekker vindt, dus nu al een fijnproever!

More content below the advertising

Lees alle verhalen in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Hollandse Hoogte

Binnenkort komt er een grote verandering in het Britse koningshuis. Zo hebben prins William en prins Harry besloten hun hofhouding op te splitsen. Dat hadden de broers al afgesproken voordat Harry trouwde met Meghan Markle in mei vorig jaar, weet The Sunday Times.

De opsplitsing van de tot nu toe gezamenlijke hofhouding gebeurt al binnen enkele weken, nog voordat Harry vader wordt van zijn eerste kindje. 

More content below the advertising

Grotere verantwoordelijkheden

De reden voor de opsplitsing zouden de grote verschillen zijn in de verantwoordelijkheden en werkzaamheden van de prinsen. En die verschillen worden alsmaar groter doordat William, de hertog van Cambridge, zich steeds meer gaat bezighouden met zijn taken als toekomstig staatshoofd. Volgens The Sunday Times heeft prins Charles de opsplitsing goedgekeurd, met als voorwaarde dat het geen extra kosten oplevert. 

Verhuizing

Een andere reden voor de opsplitsing is het feit dat Harry en Meghan binnenkort verhuizen naar Frogmore Cottage in Windsor. Nu woont het koninklijke stel nog naast William in Kate in Kensington Palace. Hun kantoor blijft wel gevestigd in Kensington Palace. Naar verwachting zullen Harry en Meghan volgende maand verhuizen, nog voordat hun baby geboren wordt. Harry en Meghan verwachten hun eerste kindje in april.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: ANP