Meghan Markle wordt zaterdag niet door haar vader naar het altaar gebracht. Volgens TMZ heeft Thomas Markle besloten niet naar het Verenigd Koninkrijk af te reizen voor de bruiloft van zijn dochter, uit schaamte voor het schandaal rondom de in scène gezette paparazzifoto's van hem.

Belangrijke rol

Thomas, die al jaren geen contact meer heeft met Meghan, zou zijn dochter weggeven. Meghan koos ervoor zowel haar vader als haar moeder een belangrijke rol te geven bij de bruiloft. Haar moeder Doria Ragland brengt de laatste nacht voor de trouwerij met Meghan door en vergezelt haar zaterdag in de auto richting Windsor Castle. Mogelijk brengt Doria haar dochter nu ook naar het altaar.

Schaamte

Thomas vertelde TMZ ook dat hij zes dagen geleden een hartaanval heeft gehad. Hij besloot het ziekenhuis te verlaten zodat hij het huwelijk van Harry en Meghan bij kon wonen, maar gaat dus niet omdat hij "de koninklijke familie en zijn dochter niet in verlegenheid wil brengen". Meghans vader wordt, net als andere familieleden en naasten van de Amerikaanse, al maanden lastiggevallen door de sensatiepers. Thomas wordt afgeschilderd als een slons en baalde volgens TMZ dusdanig van dat imago dat hij een paparazzifotograaf aan foto's van hem in een internetcafé hielp. Thomas nam plaats achter een computer en zocht nieuws over zijn dochter en prins Harry op terwijl er foto's werden geschoten. Maandag kwam uit dat Meghans vader wist dat hij werd gefotografeerd en dat hij geld had gekregen voor de kiekjes. Hij zou enorme spijt hebben van de actie, naar verluidt een idee van Meghans halfzus Samantha Grant.

Begrip en respect

De Britse prins Harry en zijn verloofde Meghan Markle vragen om begrip en respect voor de vader van Meghan. Dat maakte Kensington Palace maandagavond bekend. De verklaring volgt op het verhaal van TMZ dat Thomas Markle niet aanwezig zal zijn bij de bruiloft zaterdag. "Dit is een zeer persoonlijk moment voor Ms. Markle daags voor haar bruiloft. Zij en prins Harry vragen wederom om begrip en respect voor Mr. Markle in deze moeilijke situatie", aldus Kensington Palace.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld & tekst: ANP