Thomas Markle, vader van Meghan Markle, zal na een hoop onduidelijkheid tóch niet aanwezig zijn bij het huwelijk van Prins Harry en Meghan aanstaande zaterdag. 

De vader van de bruid heeft aan de Amerikaanse site TMZ laten weten dat hij vandaag onder het mes moet vanwege hartproblemen. De kans om vóór zaterdag al naar het Verenigd Koninkrijk te vliegen voor de bruiloft is daarom erg klein.

Operatie

'Ze (de artsen) moeten opereren om een blokkade te verhelpen, schade te herstellen en een stent te plaatsen', laat Thomas weten aan TMZ. Hij wordt vandaag om 07:30 uur (lokale tijd) geopereerd. 

Vorige week kreeg Meghans vader een hartaanval en maandag had hij opnieuw last van zijn borst. Na een bezoek aan het ziekenhuis bleek dat de hartaanval schade heeft aangericht waardoor hij geopereerd moet worden.

Definitief

Het was de afgelopen tijd niet duidelijk of Thomas Markle zijn dochter naar het altaar kon begeleiden. Na zijn hartaanval van vorige week besloot hij het ziekenhuis te verlaten zodat hij het huwelijk van Harry en Meghan kon bijwonen. Al enige tijd wordt Thomas afgeschilderd als een slons in de sensatiepers. Volgens TMZ baalde hij daarvan en probeerde zijn imago op te krikken door een deal te sluiten met een paparazzifotograaf voor geld. Afgelopen maandag kwam dit nieuws naar buiten waarna Thomas besloot 'de koninklijke familie en zijn dochter niet in verlegenheid wil brengen' en dus niet te komen naar de bruiloft. 

Kort daarna werd bekend dat Meghans vader de bruiloft tóch niet wilde missen en van plan was om af te reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Nu blijkt dat hij het huwelijk van Harry en Meghan wegens zijn gezondheid definitief niet gaat redden.


Bron: TMZ | Beeld: ANP

In de meest recente bestseller Oorsprong van de Amerikaanse succesauteur Dan Brown komen de carlisten voor. Voor onze prinses Irene een pijnlijke constatering: ze was jarenlang een van de boegbeelden van die omstreden Spaanse beweging. Samen met haar ex-man Carlos Hugo de Bourbon de Parme.

Met Oorsprong, zijn zevende roman op rij, heeft de Amerikaanse thrillerschrijver Dan Brown weer een bestseller afgeleverd. In de lijvige roman wordt zijn inmiddels wereldberoemde hoofdpersonage Robert Langdon geconfronteerd met vragen die de mensheid al eeuwen bezighouden: waar komen wij vandaan en waar gaan wij naartoe? In Oorsprong speelt, net als in Browns grootste succes De Da Vinci Code, historie een voorname rol. Een van de stromingen die beschreven wordt in het boek is die van de carlisten. In ons land kreeg deze groepering vooral bekendheid door onze prinses Irene, die in de jaren zeventig geregeld voor en namens de carlisten op de barricades klom. Haar link met deze groep was dan ook een heel directe: haar toenmalige echtgenoot Carlos Hugo de Bourbon de Parme.

Dit artikel komt uit Story Royal. Deze speciale editie bestel je hier.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Ze vormen een mooie uitzondering in de scheidingszieke showbizz: Marlayne Sahupala en haar man Danny. Deze zomer bereikten ze de mijlpaal van twintig jaar huwelijk. ’Wij vieren het elke dag!’

Ze ontmoetten elkaar 28 jaar geleden, maar nooit eerder zagen we Marlayne Sahupala op de rode loper aan de zijde van haar man Danny! De twee leerden elkaar kennen in de tijd dat de Hart van Nederland-presentatrice aan de weg timmerde als zangeres en Danny de kost verdiende als drummer. Een vriendin van Marlayne attendeerde haar op Danny’s bestaan, en Marlayne verzon een slimme list om met hem in contact te komen. Ze schafte een cd aan van zijn band, vroeg Danny deze te signeren, en het contact was gelegd! ‘Danny en ik hebben elkaar al in 1990 leren kennen,’ vertelt Marlayne aan Story. ‘Acht jaar later zijn we getrouwd. En inderdaad, het is iets heel bijzonders dat we na al die jaren nog altijd zo gelukkig met elkaar zijn. Daar ben ik me zeker van bewust. Dat je ons bijna nooit samen ziet, heeft te maken met het feit dat hij niet zo van dat soort aandacht houdt.’ Snelle rekenaars zullen inmiddels de conclusie hebben getrokken dat Marlayne en haar echtgenoot dit jaar iets moois te vieren hebben: ze zijn twintig jaar getrouwd. 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.


Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: