Houdt het dan nooit op? Kennelijk niet, jammer genoeg. De hoogzwangere Meghan Markle, die je zéker op dit moment haar welverdiende rust zou gunnen, wordt nog steeds zo’n beetje iedere dag afgemaakt in de media., voornamelijk dankzij haar bloedeigen familie. Vandaag heeft haar vader een handgeschreven brief openbaar gemaakt waarin Meghan hem persoonlijk smeekt geen contact meer te zoeken met de pers.

Thomas Markle was al niet bepaald in de running voor de titel ‘vader van het jaar’, maar doet er nu nog een schepje bovenop.

More content below the advertising

Brief

Meghan en haar vader liggen al maanden met elkaar overhoop. Het gebakkelei begon toen bleek dat de vader in aanloop naar Meghans huwelijk met prins Harry geld aannam om interviews en fotoshoots met paparazzi te doen. Nu slaat hij wéér toe door een brief van Meghan door te spelen aan de Britse krant The Mail on Sunday. De brief is handgeschreven en telt vijf kantjes. Het komt erop neer dat de hertogin van Sussex haar vader verzoekt niet meer te praten met de pers.

Marionet

“Papa, ik schrijf je met een zwaar hart, ik begrijp niet waarom je dit pad hebt gekozen, blind als je bent voor de pijn die je veroorzaakt. Je acties hebben mijn hart in een miljoen stukjes gebroken – niet simpelweg omdat je zo’n onnodige en ongerechtvaardigde pijn hebt veroorzaakt, maar omdat je de keuze hebt gemaakt niet de waarheid te vertellen, omdat je een marionet bent in deze kwestie. Iets dat ik nooit zal begrijpen.”

Hartaanval

Ze schrijft ook hoe ze in de pers moest vernemen dat Thomas een hartaanval had gehad en om die reden niet naar de bruiloft kon komen. “Dat was verschrikkelijk. Ik belde en stuurde berichten. Ik smeekte je hulp te aanvaarden – we stuurden iemand naar je huis. Maar in plaats van met me te praten om deze of andere hulp aan te nemen, hield je op je telefoon op te nemen en koos je ervoor om alleen met kranten te praten.”

Schoon geweten

Tot slot smeekt ze haar vader te stoppen met zijn acties. “Laat ons een vredig leven leiden. Alsjeblieft, hou op met liegen, met zoveel pijn veroorzaken, met het exploiteren van de relatie die ik heb met mijn man. Misschien voel je dat je er te diep inzit en niet meer kan stoppen, maar als je even een moment neemt om hier goed over na te denken, dan zie je dat het leven met een schoon geweten waardevoller is dan welke zak geld (van de paparazzi, red.) ook.”

‘Dolk in mijn hart’

Waarom Thomas er ondanks de smeekbedes van zijn dochter toch voor koos de brief te publiceren? Hij vindt haar boodschap alles behalve verzoenend. “In plaats van een symbolische olijventak, is dit een dolk in mijn hart.”

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Flaironline.nl | Beeld: ANP

Met de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima drie kinderen met een geheel eigen persoonlijkheid. Dít is Alexia (13).

Alexia is dé modeprinses van de drie. Ze heeft onder diverse schuilnamen verschillende Instagram-accounts, waarop ze haar outfits fotografeert. Ook al zijn sommige van haar accounts openbaar, ze zijn moeilijk te vinden. Haar privé kledingstijl is veel hipper en minder netjes dan de kleding die ze in het openbaar draagt. Alexia heeft een groot gevoel voor humor, want ze vindt niets leuker dan onder een van haar pseudoniemen te reageren op nep Alexia-accounts. Alexia is fan van de Nederlandse band Kensington en van realityster Koen Kardas-hian. Alexia rijdt paard (op Pixie) en doet onder de naam ‘Alexia Marcela’ mee aan zwemwedstrijden. Ook houdt ze van dansen en is ze fervent hockeyster. Ze zit in de tweede klas van het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag. Alexia kan heel goed zingen, waarbij ze zichzelf begeleidt op gitaar. Van de drie zusjes is Alexia de echte Latina – ze lijkt niet alleen qua uiterlijk het meest op haar moeder Máxima, ze heeft ook dat typische Zuid-Amerikaanse temperament, ook al is ze tegelijkertijd schuchterder en introverter dan haar zusjes. Maar haar emoties uit ze heftig, dat deed ze volgens haar ouders al als baby. 

More content below the advertising

Lees de verhalen over de andere twee prinsessen in Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Afgelopen juli werden op klaarlichte dag twee kostbare kronen en een rijksappel gestolen uit de Strängnäs Kathedraal in de Zweedse hoofdstad Stockholm. 

De kostbare kroonjuwelen uit de 17e eeuw werden afgelopen week teruggevonden in een vuilnisbak in een buitenwijk van Stockholm. Wie ze daarin heeft gegooid en waarom is (nog) niet duidelijk.

More content below the advertising

Dit artikel komt uit Story. Editie 7 ligt nu in de winkel of lees verder op Blendle. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP