Vanmiddag werd de Geuzenpenning voor 2018 uitgereikt aan Girls Not Brides. Prinses Mabel van Oranje en directeur van de organisatie, Lakshmi Sundaram, namen de onderscheiding in ontvangst. 

Ieder jaar reikt de Stichting Geuzenpenning de zilveren Geuzenpenning uit, een eerbetoon aan personen en/of instellingen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor democratie of tegen dictatuur, discriminatie en racisme. Dit jaar ging de prijs naar organisatie Girls Not Brides, die zich inzet om voor eens en altijd een einde te maken aan kindhuwelijken.

Voorzitter

Prinses Mabel is voorzitter van de organisatie. Ze was vanmiddag aanwezig bij de uitreiking van de Geuzenpenning in de Grote Kerk van Vlaardingen en mocht de prijs persoonlijk in ontvangst nemen. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Robin Utrecht (ANP)

De Deense kroonprins Frederik verscheen bont en blauw in het openbaar. Bij een bezoek aan Food Nation vertelt hij wat er gebeurd is.

Hij is namelijk van de trap gevallen toen hij even niet aan het opletten was. Hij wil iedereen dan ook waarschuwen: 'Je moet niet op je mobiele telefoon kijken als je de trap afloopt. Dat kan snel misgaan.' Positiever nieuws is dat de kroonprins tijdens het bezoek aan Food Nation ook bekend maakte dat hij de beschermheer wordt van het programma. Hierdoor krijgt de Deense voedselcultuur meer aandacht.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Bron: Telegraaf | Beeld: Francis Joseph Dean (Hollandse Hoogte)

Vandaag is de eerste officiële dag van het zwangerschapsverlof van Kate Middleton. Kate is in april uitgerekend, maar volgens haar echtgenoot kan ze ieder moment bevallen.

Door: Channan Foppen (Libelle)

Kate kan nu eindelijk van haar welverdiende rust gaan genieten, maar het kan zomaar zijn dat die rust niet lang gaat duren. Ze mag dan wel pas over een paar weken uitgerekend zijn, prins William zou afgelopen dinsdag tegen Beatle Ringo Starr hebben gezegd dat Kate ‘elk moment vanaf nu’ kan bevallen.

Troonopvolging

Het is niet bekend of het derde kindje van de Britse royals een jongen of een meisje is. De jongste spruit wordt de vijfde in lijn voor de troonopvolging. Na zijn broer George en zus Charlotte.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Door: Libelle | Beeld: ANP