Vanmiddag werd de Geuzenpenning voor 2018 uitgereikt aan Girls Not Brides. Prinses Mabel van Oranje en directeur van de organisatie, Lakshmi Sundaram, namen de onderscheiding in ontvangst. 

Ieder jaar reikt de Stichting Geuzenpenning de zilveren Geuzenpenning uit, een eerbetoon aan personen en/of instellingen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor democratie of tegen dictatuur, discriminatie en racisme. Dit jaar ging de prijs naar organisatie Girls Not Brides, die zich inzet om voor eens en altijd een einde te maken aan kindhuwelijken.

Voorzitter

Prinses Mabel is voorzitter van de organisatie. Ze was vanmiddag aanwezig bij de uitreiking van de Geuzenpenning in de Grote Kerk van Vlaardingen en mocht de prijs persoonlijk in ontvangst nemen. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Robin Utrecht (ANP)

Hoera! Prins William is vandaag 36 jaar geworden. Hoewel het niet gebruikelijk is dat leden van het Britse koningshuis op hun verjaardag geplande afspraken hebben, ging prins William vandaag op bezoek bij een revalidatiecentrum. 

De hertog van Cambridge brak met zijn bezoek met de traditie. Hij woonde op zijn verjaardag een openingsceremonie bij van het Defense and National Rehabilitation Centre in Northampton. 

Catherine

Naar verluidt viert hij zijn geboortedag met zijn vrouw Catherine en hun drie kinderen. Op Twitter bedankte hij iedereen voor de verjaardagswensen die hij heeft ontvangen. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Telegraaf | Beeld: ANP

Onze koningin doet het al jaren: haar kleren vaker dan één keer dragen. Ook Meghan trekt de 'stoute schoenen' aan en verschijnt in de hakken die ze op haar huwelijk droeg. 

De gelegenheid? Het huwelijksfeest van het nichtje van prinses Diana. Qua jurk gaat de hertogin wel voor een nieuw ontwerp, namelijk voor een blauw-witte variant van ontwerper Oscar de la Renta.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Bron: Libelle | Beeld: Hollandse Hoogte