Grote kans dat de meeste leden van het koninklijk huis deze zomer niet in het buitenland in het zonnetje zullen liggen – de Oranjes hebben een voorbeeldfunctie en het zou veel thuisblijvende landgenoten boos maken als de koning en zijn familie wél van een buitenlandse vakantie zouden genieten. Dit zijn de (vroegere) lievelingsbestemmingen van de familie.

1 Kranidi

Na het dramatisch mislukte vakantievilla-avontuur in Mozambique kochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima in 2012 een prachtige villa in het Zuid-Griekse Kranidi. Vladimir Poetin en Sean Connery hebben huizen in de buurt. De super-de-luxe villa is van alle gemakken voorzien en heeft een privéstrand en -haven, maar naar verluidt vinden de prinsesjes het er maar saai.

2 Porto Ercole

Jarenlang ging de koninklijke familie op vakantie naar het Italiaanse Porto Ercole, een lieflijk plaatsje in Zuid-Toscane. Prins Bernhard liet er in 1959 een villa bouwen, die hij l’Elefante Felice noemde – de Gelukkige Olifant. De villa stond na de dood van Bernhard en Juliana jaren te koop en werd in 2012 gesloopt door de nieuwe eigenaar.

3 Bariloche

Hoewel er geen officiële mededelingen over worden gedaan, is het een publiek geheim dat het koningspaar onroerend goed bezit in Máxima’s vaderland Argentinië. Volgens bronnen hebben ze onder meer een ranch in Bariloche. Als het bij ons zomer is, is het daar winter en het koninklijk gezin gaat er in de Nederlandse zomer graag skiën.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story. Editie 27 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.