Dat koningen en prinsen het (vooral in het verleden) regelmatig niet al te nauw namen met de huwelijkse trouw, vonden veel mensen doodgewoon. Maar er zijn in de loop van de geschiedenis ook genoeg koninklijke dames geweest die een scheve schaats reden.

PAOLA

De vurige Italiaanse echtgenote van oud-koning Albert van België zou net als haar man in de loop der jaren flink wat buitenechtelijke affaires hebben gehad. Er wordt gefluisterd dat Paola een verhouding had met zanger Adamo, die het lied Dolce Paola voor haar schreef. Jaren later verhief Albert zijn vermeende liefdesrivaal in de adelstand, naar verluidt als dank voor zijn discretie.

MARIE-ANTOINETTE

Veel langer geleden had koningin Marie-Antoinette volgens insiders een tienjarige relatie met grote liefde graaf Axel de Fersen. Ze schreven elkaar gecodeerde brieven, die pas recentelijk ontcijferd zijn en geen twijfel mogelijk lieten over de aard van hun relatie. Twee van haar kinderen zouden van hem zijn.

Article continues after the ad

DIANA

De jonge Diana kwam er na haar huwelijk in 1981 al snel achter dat haar echtgenoot Charles van iemand anders hield. Volgens insiders zou het echter nog vier jaar duren eer de prinses zelf haar eerste affaire had, en wel met bodyguard Barry Mannakee. Later volgden onder anderen minnaars James Hewitt, kunsthandelaar Oliver Hoare en hartchirurg Hasnat Khan.

Beeld: Getty Images, Unsplash

Lees het hele verhaal in Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.