Inmiddels zijn ze getemd en brave huisvaders, maar ooit stonden deze prinsen erom bekend het licht uit te doen op elk feestje – liefst met aan elke arm een beeldschone dame.

1 Prins Albert van Monaco

Sinds 2011 is de vorst van Monaco keurig getrouwd met zijn Charlène en tegenwoordig is hij een echte familieman. Maar ooit deed Albert niet anders dan feesten aan de Côte d’Azur, met de mooiste vrouwen ter wereld aan zijn zij. Dit tot groot ongenoegen van zijn vader prins Rainier. Die was bang dat zijn zoon nooit zou trouwen en een wettige erfgenaam zou produceren.

Article continues after the ad

2 Koning Willem-Alexander

Het duurde jaren voordat onze koning de bijnaam ‘Prins Pils’ van zich af kon schudden. Willem-Alexander stond in zijn studententijd bekend als enorm feestbeest, dat flink dronk en rookte. Op de eerste bewegende beelden die we van Máxima zagen (dansend, rokend en drinkend) leek het erop dat de (toenmalige) kroonprins zijn evenknie had gevonden, maar beiden lijken allang over die partytijd heengegroeid.

3 Prins Joachim

Vandaag de dag is prins Joachim van Denemarken een bloedserieuze militair, maar ooit stond hij bekend als ‘partyprins’. Zelfs zijn eerste vrouw Alexandra, de moeder van zijn twee oudste kinderen, kon hem naar verluidt nooit helemaal temmen. Het feit dat hij veelvuldig feestte en tot diep in de nacht naar rockconcerten ging, schijnt te hebben bijgedragen aan hun scheiding. Tegenwoordig vormt hij samen met tweede echtgenote Marie en hun twee kinderen een rustig gezin.

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story. Editie 18 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.