De meeste mensen kunnen wel genieten van af en toe een baantje trekken. Er zijn echter royals die heuse waterratten zijn en zo vaak mogelijk in hun (privé-)zwembad duiken.

1 CHARLÈNE

Article continues after the ad

Er kan er maar één op de eerste plaats staan in deze top 3 en dat is natuurlijk Charlène van Monaco. De prinses deed in 2000 als zwemster mee aan de Olympische Spelen. Nu zet ze zich met hart en ziel in om ervoor te zorgen dat alle kinderen leren zwemmen en dus veilig zijn in het water.

2 KATE

Hertogin Catherine schijnt dol te zijn op zwemmen en regelmatig naar Buckingham Palace te gaan om baantjes te trekken. Het zwembad in het paleis van The Queen is lekker privé. Zowel William en Harry als Kate’s kinderen (zelfs Louis van bijna drie) hebben er leren zwemmen.

3 MÁXIMA

We hebben een sportieve koningin. Máxima maakt gretig gebruik van de fitnessruimte in Huis ten Bosch en vooral van het zwembad in het paleis. In 2012 verbaasde Máxima heel Nederland toen ze als verrassing (moeiteloos) twee kilometer zwom in de Amsterdamse grachten tijdens de Amsterdam City Swim, georganiseerd om geld op te halen voor de bestrijding van de ziekte ALS.

Beeld: Brunopress, Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 4 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.