In de meeste gevallen wordt een verloofde met groot enthousiasme ontvangen door de koninklijke schoonfamilie in kwestie. Er zijn echter ook gevallen waarbij verliefde royals heel hard moesten knokken om groen licht te krijgen voor een huwelijk.

1  SONJA EN HARALD

Article continues after the ad

De Noorse koning Harald was negen jaar samen met zijn grote liefde Sonja Haraldsen toen hij eindelijk met haar mocht trouwen. Haralds vader koning Olav vond het burgermeisje van te lage komaf. Toen Harald zwoer dat hij nooit zou trouwen als het niet met Sonja mocht, gaf zijn vader toe. Bijna 52 jaar na de bruiloft zijn ze nog altijd zielsgelukkig met elkaar.

2 VICTORIA EN DANIEL

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden zagen wel in dat sportschooleigenaar Daniel Westling een goede invloed had op hun dochter Victoria, maar als zoon van een gemeente beambte kon hij onmogelijk de echtgenoot van een kroonprinses worden, vonden ze. Victoria wilde echter alleen hem, en na een intensieve cursus hofetiquette en Engelse les voor Daniel mochten ze in 2010 eindelijk trouwen.

3 WILLEM-ALEXANDER EN MÁXIMA

De toenmalige premier en minister van Staat moesten bemiddelen om de verloving van Willem-Alexander en Máxima erdoor te krijgen – Máxima’s vader Jorge Zorreguieta was in Argentinië minister tijdens een zeer omstreden regime. Nadat eerder Emily Bremers het veld had moeten ruimen, hield de verliefde Willem-Alexander dit keer voet bij stuk: hij was bereid om de troon op te geven als hij zijn mooie Argentijnse niet naast hem mocht hebben.

Beeld: Brunopress, Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.