Prinses Beatrice gaf haar onlangs geboren dochtertje Sienna als tweede naam Elizabeth. Er zijn echter meer (achter)kleindochters van The Queen die ‘Elizabeth’ in hun paspoort hebben staan.

1. Charlotte Cambridge

Charlotte Elizabeth Diana (6) is het tweede kind en de enige doch-ter van prins William en zijn Catherine. William zal ooit op de troon van Engeland zitten, dus dat hij zijn dochter zou vernoemen naar zijn regerende grootmoeder lag voor de hand.

2. Louise Wessex

De bijna 18-jarige Louise Alice Elizabeth Mary is de dochter van prins Edward en Sophie Wessex. Volgens insiders heeft Louise een speciaal plekje in het hart van The Queen en was het meisje het lievelingskleinkind van de in april overleden prins Philip.

3. Zara Tindall

Zara Anne Elizabeth Tindall-Phillips – dochter van prinses Anne – is weliswaar geen prinses, maar dol op oma Elizabeth. Ze hebben onder andere hun liefde voor paarden met elkaar gemeen. Zara (40) gaf haar jongste dochter Lena als tweede naam ook Elizabeth. 

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 42 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.