In ons land hoeven de dochters van de koning en koningin nog geen officiële taken te verrichten. Sterker nog, ze mógen het niet. Willem-Alexander en Máxima willen dat hun meisjes zo normaal mogelijk opgroeien. Dat is in sommige landen wel anders; daar moeten de mini-royals soms al op zeer jonge leeftijd aan de bak.

1 KROONPRINS MOULAY HASSAN VAN MAROKKO (17)

De kroonprins van Marokko is een volwaardig lid van de koninklijke familie en wordt ondanks zijn jonge leeftijd al geregeld ingezet om zijn vader, koning Mohammed VI, te vervangen of het land te vertegenwoordigen. Zo was hij de afgevaardigde op de begrafenis van de Franse oud-president Chirac en inspecteerde hij al meermalen de troepen.

2 KROONPRINSES LEONOR VAN SPANJE (14)

De oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia wordt al sinds haar geboorte klaargestoomd voor haar toekomst en heeft al talloze handen moeten schudden. Haar eerste officiële toespraak gaf de prinses, die eind deze maand vijftien wordt, al op haar dertiende verjaardag.

Article continues after the ad

3 ESTELLE VAN ZWEDEN (8)

Erfprinses Estelle van Zweden was pas twee toen ze haar eerste officiële verplichting had: in 2014 opende ze samen met haar ouders een sprookjespark. Sowieso nemen Victoria en Daniel hun kinderen zoveel mogelijk mee naar koninklijke gelegenheden, voor Estelle en haar broertje Oscar hoort het er gewoon bij.

Beeld: Brunopress, Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.