Royals zijn onder de streep ook maar gewoon mensen, en ook prinsessen en koninginnen hebben soms ronduit moeilijke zwangerschappen.

1 Hertogin Catherine

De hertogin van Cambridge was eerder dit jaar in een podcast goudeerlijk over hoe moeilijk zij haar drie ‘rotzwangerschappen’ vond. Bij alle drie leed ze aan hyperemesis gravidarum, een zeer ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid. Kate vertelde dat ze bevallen bijna leuk vond, omdat ze wist dat dat een einde van de ellende betekende.

Article continues after the ad

2 Koningin Máxima

Tijdens haar eerste zwangerschap moest Máxima op dringend advies van haar behandelend arts de laatste maanden van haar dagelijkse werkzaamheden absolute rust houden. Wat er precies aan de hand was, is nooit bekendgemaakt. Er werd gefluisterd dat men bang was voor zwangerschapsvergiftiging.

3 Prinses Diana

Kate’s schoonmoeder, de betreurde prinses Diana, had eveneens last van extreme misselijkheid. Tijdens haar zwangerschap van prins William was het zo erg dat ze elke keer wanneer ze opstond moest overgeven. Uiteindelijk werd de bevalling ingeleid, omdat Diana de druk niet meer aankon. Na de geboorte van haar eerste kindje kreeg ze ook nog eens een postnatale depressie.

Beeld: Getty Images, Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.