Als je als prinses een oude jurk van je (schoon)moeder of oma aantrekt, doe je dat in de regel niet om geld te besparen. Soms is zo’n vintagejurk simpelweg heel mooi, maar vaker nog wordt deze gedragen als eerbetoon.

1 Mabel en de groene jurk

De groene jurk die prinses Mabel in 2005 droeg naar het huwelijk van Pieter-Christiaan en Anita had een heel bijzondere betekenis. Veertig jaar eerder droeg schoonmoeder Beatrix de jurk toen haar verloving met Claus von Amsberg bekend werd gemaakt.

Article continues after the ad

2 Beatrice en haar trouwjurk

Het huwelijk van de Britse prinses Beatrice afgelopen juli was door corona en de schandalen rondom haar vader Andrew een sobere aangelegenheid. Ze koos ook voor een relatief simpele jurk - een japon die grootmoeder Elizabeth voor het eerst in 1962 droeg tijdens een filmpremière.

3 Victoria en de galajurk

Kroonprinses Victoria grabbelt graag in de kledingkast van haar moeder. In 2018 droeg ze een grijs met roze baljurk naar de uitreiking van de Nobelprijzen. In 1995 droeg moeder Silvia de japon van ontwerper Nina Ricci naar dezelfde gelegenheid.

Beeld: Brunopress, Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 1 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.