Als koning(in), prins of prinses ben je niet onfeilbaar. Als je dan een fout maakt, kun je maar beter door het stof en je excuses aanbieden aan het volk. Willem-Alexander en Máxima deden dat in oktober na hun omstreden Griekse vakantie, maar meer royals hadden ooit spijt.

1 Prins Harry

Wildebras Harry raakte in 2005 in opspraak toen hij een gekostumeerd feest bijwoonde in een nazi-kostuum – het zorgde over de hele wereld voor verontwaardigde krantenkoppen. Clarence House bracht een verklaring naar buiten waarin de Britse prins zijn excuses aanbood.

Article continues after the ad

2 Hertogin Sarah Ferguson

Jeffrey Epstein was ook de reden dat Sarah Ferguson reeds in 2011 haar excuses moest aanbieden. Ze zei intense spijt te hebben van de lening die ze van de schandaalmiljardair had aangenomen en liet weten alles terug te betalen en niets meer met hem te maken te willen hebben.

3 Prinses Mette-Marit

Vlak voor haar huwelijk met kroonprins Haakon van Noorwegen in 2001 betuigde een huilende Mette-Marit in een televisie-interview spijt voor haar wilde verleden. Een jaar geleden ging ze opnieuw door het stof toen ze haar verontschuldigingen aanbood voor het contact dat ze meermalen had gehad met de veroordeelde pedofiel Jeffrey Epstein.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 52 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.