Ons eigen koning en koningin gaven ooit toe dat ze in de keuken vooral de magnetron gebruiken; hiermee warmen Willem-Alexander en Máxima de maaltijden op die de kok voor het gezin heeft bereid. Maar er zijn ook royals die niets liever doen dan zelf achter het fornuis kruipen om te kokkerellen.

1 PRINSES ELISABETH

Alleen op vakantie kookt de Belgische koningin Mathilde voor haar gezin. Thuis op het paleis zijn het de koks die de maaltijden bereiden, en die Mathilde, net als Máxima, opwarmt. In tegenstelling tot haar moeder blijkt de negentienjarige kroonprinses Elisabeth wél geregeld en graag in de keuken te staan. Ze vindt koken leuk en vermaakt zich vooral met het uitproberen van nieuwe recepten.

2 ZARA TINDALL

De dochter van prinses Anne wordt door haar echtgenoot Mike de hemel in geprezen voor haar verrichtingen in de keuken. ‘Zara is degene die altijd kookt,’ vertelde hij ooit aan The Guardian. ‘Ze is een geweldige kok. Een specialiteit heeft ze niet; alles wat ze bereidt is gewoon erg goed. Ze kan ook een heleboel bijzondere gerechten maken.’

Article continues after the ad

3 PRINSES MARIE

Marie van Denemarken, echtgenote van prins Joachim, werkte mee aan het kookboek Eten met respect. Daarin staan recepten met producten die het meest weggegooid worden. Marie schreef het voorwoord en voegde zelf ook recepten toe – zij kookt graag voor haar gezin en is fel tegenstander van het verspillen van voedsel.

Beeld: Getty Images, Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 44 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.