De buitenechtelijke verhouding van Camilla en Charles staat door The Crown weer volop in de belangstelling. Zij zijn inmiddels keurig getrouwd, maar dat is doorgaans niet voor koninklijke minnaressen weggelegd.

1 Corinna zu Sayn-Wittgenstein

Corinna zu Sayn-Wittgenstein is een nagel aan de doodskist van de voormalige koning van Spanje Juan Carlos. De aanwezigheid van zijn vroegere minnares zorgde er na een omstreden jachtpartij in Botswana in 2012 voor dat het Spaanse volk volledig klaar met hem was, en ze is behoorlijk loslippig over zijn vermeende financiële wandaden.

Article continues after the ad

2 Camilla Henemark

Eind jaren 90 had de Zweedse koning Carl Gustaf een langdurige verhouding met zangeres Camilla Henemark. Echtgenote Silvia was op de hoogte, maar kon niets beginnen omdat de koning ‘verliefd was als een tiener’. Carl Gustaf wilde naar verluidt de troon opgeven en met Camilla vluchten naar een tropisch eiland, om daar te leven van kokosnoten.

3 Sybille de Selys Longchamps

Sybille was maar liefst 20 jaar de maîtresse van oud-koning Albert van België. Uit de verboden relatie kwam dochter Delphine voort, die pas vorig jaar na een lange strijd officieel erkend werd als zijn dochter. Albert wilde tijdens de verhouding scheiden van zijn echtgenote Paola om verder te gaan met Sybille, maar zijn vrome broer Boudewijn wist hem hiervan te weerhouden.

Beeld: Brunopress, Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.