Dat we leven in een tijd waarin koninklijke huwelijken vrijwel nooit meer gearrangeerd zijn, wil niet zeggen dat elk huwelijk een succes is. Soms trouwen royals een tweede keer en is zo’n tweede verbintenis veel gelukkiger dan de eerste.

1 Caroline en Stefano

Article continues after the ad

Prinses Caroline van Monaco was pas 21 toen ze trouwde met playboy Philippe Junot, zéér tegen de zin van haar ouders Rainier en Grace. Junot ging veelvuldig vreemd en na twee jaar was het huwelijk al voorbij. Drie jaar na de scheiding trouwde Caroline met haar grote liefde Stefano Casiraghi, met wie ze drie kinderen kreeg. In 1990 overleed Stefano na een noodlottig speedbootongeval. De prinses is er nooit helemaal overheen gekomen.

2 Charles en Camilla

Lady Diana Spencer leek de ideale bruid voor kroonprins Charles, maar ze hadden geen gelukkig huwelijk. Charles kon zijn vroegere minnares Camilla niet vergeten en ze begonnen een verhouding, die (mede) tot een echtscheiding van Diana leidde. Twee jaar na de tragische dood van de prinses traden Charles en Camilla voor het eerst samen in de openbaarheid en in 2005 trouwden ze. Vijftien jaar later zijn ze nog altijd zielsgelukkig.

3 Joachim en Marie

Prins Joachim van Denemarken scheidde in 2005 van de Chinees-Engelse Alexandra, naar verluidt omdat het stel door Joachims voorliefde voor feestjes en autoracen uit elkaar was gegroeid. Ze kregen samen twee kinderen en gaan nog steeds vriendschappelijk met elkaar om. Joachim vond nieuw liefdesgeluk bij de Franse Marie Cavallier, met wie hij in 2008 trouwde en die hem nog twee kinderen schonk.

Beeld: Peter Smulders

Lees de rest in Story. Editie 09 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.