1 Paul van Vliet & prinses Beatrix

De vriendschap tussen cabaretier Paul van Vliet en prinses Beatrix begon in 1956, toen beiden in Leiden gingen studeren. Van Vliet vertelde ooit dat de prinses in de loop der jaren veelvuldig naar zijn voorstellingen is komen kijken en deze altijd zeer heeft gewaardeerd. De twee tachtigers hebben naar verluidt een broertje dood aan moderne techniek, en sturen elkaar volgens insiders nog altijd handgeschreven brieven.

2 René Froger & koning Willem-Alexander

Een vriendschap tussen een koning en een Amsterdamse volkszanger ligt misschien niet voor de hand, maar toch zijn Willem-Alexander en René Froger al jaren bevriend. Ze liepen elkaar ooit tegen het lijf op een verjaardag van hun gemeenschappelijke vriend Theo Dietz en konden het meteen goed met elkaar vinden.

3 Trijntje Oosterhuis & prinses Laurentien

Door haar vader, dominee Huub Oosterhuis, komt zangeres Trijntje al jaren over de vloer bij de Oranjes. Afgelopen kerst zong ze bij wijze van gunst zelfs in de schoolmusical die kroonprinses Amalia had geschreven. Niet iedereen weet echter dat de hitzangeres vooral bevriend is met prinses Laurentien en prins Constantijn. Zij hebben simpelweg nóg meer die klik.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 34 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.