Dat er blauw bloed door je aderen stroomt, betekent niet dat je je koninklijke broer of zus niet af en toe in de haren vliegt. Sommige royals hebben flinke mot met elkaar.

1 LAURENT EN FILIP 

Prins Laurent is het zwarte schaap van de Belgische koninklijke familie en kan met niemand uit het gezin van voormalig koningspaar Albert en Paola goed overweg. Maar tussen hem en oudere broer Filip is het écht hommeles. Koning Filip steunde de regering toen deze bij wijze van straf voor gesjoemel met bonnen en een omstreden reis Laurents toelage flink kortte, en dit zette heel veel kwaad bloed bij Laurent.

Article continues after the ad

2 FELIPE EN CRISTINA

Koning Felipe nam geen halve maatregelen toen zijn zwager Iñaki Urdangarin, de man van zijn zus Cristina, werd verdacht van (en schuldig bevonden aan) grootscheepse fraude. Hij nam zijn zus tot haar afschuw de titel hertogin van Palma en al haar openbare verplichtingen af. Moeder Sofia steunt haar dochter, maar Felipe en Cristina lijken door alle drama geen contact meer met elkaar te hebben.

3 WILLIAM EN HARRY

De ruzie tussen William en Harry was toch wel de meest memorabele koninklijke vete van het afgelopen jaar. Waar prins William uiterst koninklijk een ruzie weigerde te bevestigen, gooide Harry olie op het vuur door aan de pers te vertellen dat ze inderdaad niet zo goed gaan momenteel en dat ze ‘andere paden bewandelen’. ‘Het is onvermijdelijk dat er weleens iets gebeurt,’ zei Harry over de relatie met zijn broer.

Beeld: ANP

Dit artikel komt uit Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.