Goed kunnen lezen en schrijven is ook in de hoogste kringen niet vanzelfsprekend. Analfabetische royals zullen er waarschijnlijk niet zijn, maar meerdere mensen van koninklijke bloede hebben dyslexie – een stoornis die ervoor zorgt dat je moeilijk kunt lezen.

1. Prinses Margarita

De dochter van prinses Irene ontdekte pas op de universiteit hoe ernstig haar dyslexie eigenlijk was. Tot een paar jaar geleden durfde Margarita nauwelijks een mailtje te sturen. Ze vertelde ooit dat dyslexie haar zelfvertrouwen enorm aantastte.

2. Prinses Victoria

Dyslexie zit de Zweedse koninklijke familie in de genen; zelfs koning Carl Gustaf heeft moeite met lezen. Kroonprinses Victoria had het erg moeilijk op school omdat ze niet goed hardop kon lezen, iets waar haar klasgenootjes haar om uitlachten. Met geduld en vele uren bijles van een privéleraar kreeg ze het onder controle.

3. Prins Harry 

Prins Harry worstelde eveneens op school; het duurde even voordat duidelijk werd dat zijn gebrek aan vooruitgang het gevolg was van dyslexie. Hij liet ooit weten dat hij paniek-aanvallen kreeg wanneer hij speeches moest voorlezen. Ook hier lijkt dyslexie een familiekwaal; Harry erfde het van zijn vader Charles, en nichtje Beatrice heeft het ook.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 36 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.