In de meeste koningshuizen wordt fervent geskied, maar sommige royals kunnen écht niet wachten tot het seizoen begonnen is en ze de lange latten weer mogen onderbinden. 

1 De Oranjes

Onze eigen koninklijke familie is dol op de sneeuw. De familie gaat al sinds Juliana koningin was naar het mondaine wintersportoord Lech. Zelfs het afschuwelijke ongeval dat prins Friso in 2012 op deze plek kreeg, heeft hun liefde voor het skiën niet weggenomen. De dochters van Willem-Alexander en Máxima leerden, net als hun vader, al skiën toen ze nog maar heel klein waren.

Article continues after the ad

2 De Noorse koninklijke familie

Als je in het koude Noorwegen woont en bij wijze van spreken kunt skiën als je je voordeur uit stapt, is het niet gek dat je dol bent op wintersport. Dat geldt zeker ook voor kroonprins Haakon, zijn vrouw Mette-Marit en hun kinderen. Vorig jaar vierden ze hun wintersportvakantie samen met hun goede vrienden en collega’s prinses Victoria en prins Daniel van Zweden en hun gezin.

3 Frederik en Mary van Denemarken

De vier kinderen van Frederik en Mary van Denemarken gaan momenteel naar kostschool in het Zwitserse Verbier. Het gezin vierde meteen een korte skivakantie toen ze de kinderen wegbrachten. Op dat moment werd duidelijk dat het kroonprinselijk gezin al 10 jaar een eigen chalet bezit in Verbier. Omdat het Deense volk nogal fronste toen uitkwam dat Frederik en Mary het chalet commercieel verhuren als ze er zelf niet zijn, had het stel dat liever geheimgehouden. 

Beeld: Peter Smulders

Dit artikel komt uit Story. Editie 6 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.