Anno 2019 daalt het aantal rokers met de dag. Iedereen weet immers hoe ongezond het is. Op een enkeling na zijn de meeste royals inmiddels ook allang gestopt. Maar vroeger werd er door hen lustig op los gepaft.

1 KONINGIN MARGRETHE

Article continues after the ad

Met stip op nummer 1 hoort koningin Margrethe van Denemarken, want die rookt tot op de dag van vandaag stevig verder, en is geenszins van plan te stoppen. Bij fotoshoots staat er steevast net buiten beeld een asbak. Margrethe laat haar (extra zware) sigaretten speciaal uit Griekenland importeren, omdat haar merk in de rest van Europa verboden is.

2 PRINSES MARGARET

De jongere zus van koningin Elizabeth kreeg in 1998 een beroerte, die hoogstwaarschijnlijk het gevolg was van haar drankgebruik én het feit dat ze 60 sigaretten per dag rookte. Haar hele volwassen leven had de glamourprinses longproblemen door het vele roken.

3 KONINGIN JULIANA

In de jaren 70 rookte een groot deel van de Nederlandse bevolking, en zo ook koningin Juliana. Ze deed dit ook gewoon op televisie, 
en niemand nam daar aanstoot aan. Kleinzoon Willem-Alexander en zijn Máxima rookten trouwens ook (net als prinses Beatrix), maar zijn vermoedelijk al jaren geleden gestopt.

Beeld: ANP

Dit artikel komt uit Story. Editie 43 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.