Sommige dames trouwen met prinsen en voelen zich vanaf dag één als een vis in het water aan het hof; denk aan onze koningin Máxima en kroonprinses Mary van Zweden. Maar voor sommige aangetrouwde royals is de gouden kooi een regelrechte straf.

1 Meghan Markle

Hertogin Meghan is inmiddels het schoolvoorbeeld van iemand die niet kan aarden aan het hof. Niet lang geleden liet haar echtgenoot Harry in een interview weten dat zijn vrouw zelfs overwoog om een einde aan haar leven te maken. Meghan stelt dat haar schoonfamilie en het hofpersoneel haar volledig aan haar lot hebben overgelaten.

2 Prinses Diana

Hoewel prins Harry’s moeder Diana afkomstig was uit de hoogste kringen en dus enigszins wist waar ze in terechtkwam, was ze als prinses van Wales ronduit ongelukkig. Niet alleen was haar huwelijk niet goed, ze miste ook het ‘gewone’ leven – daarom ging ze met haar zonen naar pretparken en fastfood-restaurants.

3 Prinses Charlène

De verwachtingen waren onrealistisch hoog toen de Zuid-Afrikaanse Charlène Wittstock haar entree maakte in Monaco; ze trad immers in de voetsporen van de immens populaire en beeldschone Grace Kelly. Dat schoonzus Caroline op haar neerkeek, hielp niet mee. Charlène vertelde jaren na haar huwelijk in een interview maar niet aan het protocol te kunnen wennen.

Article continues after the ad

Beeld: GettyImages

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 27 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.