Een beetje koningin of prinses draagt regelmatig een hoed. Geen enkele royal is echter zo’n fervent hoedendraagster als onze eigen Máxima. En terecht, want er is geen hoofddeksel dat haar niet staat.

1 Doop Alexia

Eind 2005 werd tweede dochter Alexia gedoopt en mama Máxima stal de show met een prachtige hoed van ontwerpster Fabienne Delvigne. De enorme zilveren roos met voile was een groot succes. Een paar jaar later droeg ze het bijzondere hoofddeksel op-nieuw tijdens een staatsbezoek aan Zuid-Korea.

2 Huwelijk Felipe en Letizia

Fabienne Delvigne ontwierp ook de zachtroze hoed met rafelrand die Máxima in 2004 droeg naar het huwelijk van (destijds) kroonprins Felipe van Spanje met voormalig nieuwslezeres Letizia Ortiz. Onze koningin is fan van de kleur roze, want ze kiest behoorlijk vaak voor hoeden in deze tint.

3 Bijzetting Juliana

Geen vrolijke gelegenheid, dus ook geen vrolijke hoed. Wél een mooie, die Máxima tijdens de bijzetting van koningin Juliana in 2004 prachtig stond en die we later nog een paar keer zagen. Opnieuw van de hand van Fabienne Delvigne, overduidelijk de favoriete hoeden-ontwerpster van de koningin. Opvallend was dat de dochters van Juliana tijdens de uitvaart witte kleding en hoeden droegen.

Article continues after the ad

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story. Editie 29 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.