Máxima houdt van mooie designerkleding en heeft een enorme garderobe – dat moet ook wel als je koningin bent. Kenners schatten dat ze vorig jaar zo’n 50.000 euro uitgaf aan nieuwe outfits. Sinds wij haar hebben leren kennen als verloofde en later echtgenote van Willem-Alexander, heeft ze duidelijk een voorkeur voor een paar ontwerpers.

1 JAN TAMINIAU

De ontwerpen van Jan Taminiau voor Máxima zijn in veel gevallen spraakmakend te noemen. De koningsblauwe jurk die ze droeg tijdens de inhuldiging is natuurlijk onvergetelijk, maar dat geldt ook voor het ‘postzak-jasje’, en de jurk die de ontwerper baseerde op de Japanse kamer in Huis ten Bosch. Máxima weet inmiddels wel dat alles wat Taminiau voor haar bedenkt, perfect is.

2 EDOUARD VERMEULEN 

Máxima kiest net als haar collega/ vriendin Mathilde zeer regelmatig voor de Belgische ontwerper Edouard Vermeulen van modehuis Natan. In tegenstelling tot Jan Taminiau verzorgt Edouard Vermeulen vooral de japonnen en pakjes die de koningin overdag draagt. Met de blouse met ballonmouwen die ze in 2012 naar het huwelijk van de Luxemburgse prins Guillaume droeg, oogstte onze koningin wereldwijd lof.

3 VALENTINO

Wat was ze mooi, die zonnige dag in februari 2002. De bruidsjapon die Valentino voor Máxima ontwierp, maakte haar Grote Dag nog mooier. Maar ze straalde niet alleen op haar bruiloft in Valentino – in de loop der jaren droeg Máxima geregeld creaties van de Italiaanse ontwerper. Doorgaans waren die vlammend rood, een kleur die perfect past bij de vurige Argentijnse. 

Article continues after the ad

Beeld: BrunoPress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 10 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.