Niet alleen zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima nog altijd overduidelijk stapelverliefd, ook als gezin hebben ze het samen met hun drie prachtige dochters meer dan fijn. Op sommige momenten wordt dat extra duidelijk.

1. Lech 2020

Tijdens het foto-uurtje in Lech konden Willem-Alexander en Máxima niet van elkaar afblijven. Het was daarnaast ook geweldig om te zien hoe close de koning is met zijn oudste dochter, die hem ooit zal opvolgen. Op verzoek van de fotografen gaf Amalia haar vader een dikke kus en plaagde hem daarna nog een beetje.

Article continues after the ad

2. Koningsdag 2019

Amalia deed heel Nederland smelten toen ze op Koningsdag 2019 haar eerste echte ‘interview’ gaf. Moeder Máxima waakt als een havik over haar meiden en snelde naar Amalia toe toen ze zag dat ze met een verslaggever sprak. Ze liet haar oudste dochter echter praten en benadrukte hoe ongelooflijk trots ze op haar is.

3. Sinterklaas

In 2011 kreeg Nederland een inkijkje in het leven van het koninklijk gezin toen er (ter gelegenheid van haar 40e verjaardag) een portret van Máxima werd uitgezonden. Vooral het schoentje zetten en zingen bij de open haard in de sinterklaasperiode was een vertederend en liefdevol gezinsmoment.

Beeld: Getty Images

Lees het hele verhaal in Story. Editie 14 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.