Nadat je getrouwd bent met een prins, zijn de ogen van de wereld gericht op je buik. Want hoewel we in de hypermoderne 21e eeuw leven, kijkt iedereen reikhalzend uit naar een troonopvolger. Deze prinsessen weten daar alles van.

1 Stéphanie van Luxemburg

Prinses Stéphanie staat met stip op 1, want het Luxemburgse volk moest maar liefst zeven jaar wachten op een zwangerschap. Stéphanie en haar man prins Guillaume gaven keer op keer aan te willen wachten met een gezin. De prinses oogde echter steeds triester, waardoor vermoed werd dat het niet lukte. Ergens deze maand zal hun langverwachte prinsje of prinsesje eindelijk ter wereld komen.

Article continues after the ad

2 Prinses Charlène

Na het huwelijk van Albert en Charlène in 2011 duurde het een kleine drie jaar voordat in Monaco een zo innig gewenste zwangerschap kon worden aangekondigd. Ook hier werd tijdens het wachten benadrukt dat vooral Charlène simpelweg geen haast had – ze wilde wennen aan haar nieuwe leven. Toen duidelijk werd dat het paar een tweeling verwachtte, werd vermoed dat de natuur middels IVF een handje was geholpen.

3 Hertogin Catherine

Toen eind 2012 bekend werd gemaakt dat prins William en zijn Catherine hun eerste kindje verwachtten, ging er een zucht van opluchting door Groot-Brittannië. De erfprins was op dat moment immers al meer dan anderhalf jaar getrouwd. Vooral omdat het hier een troonopvolger betrof en het dus zeer belangrijk was dat er snel een baby zou komen, had men een aankondiging eigenlijk al eerder verwacht.

Beeld: Getty Images

Dit artikel komt uit Story. Editie 19 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.